Jednou z najdôležitejších vecí, ktorá rozhoduje o vašom úspechu je to, ako sa zachováte počas dní, kedy máte chuť so všetkým skoncovať.

Vyvyjánie snahy 

Veľmi dôležité je vôbec začať. Ak máte vo zvyku usilovať sa o veci, ktoré chcete, potom máte oveľa viac odvahy ako tí, ktorí len snívajú. Ste oveľa bližšie k tomu, aby ste uspeli. Aj keď je to chválihodné, snaha vám sama o sebe úspech negarantuje. Je to len začiatok. Keď začnete, objaví sa oveľa viac entuziazmu a nadšenia. Ako sa pohnete na vašej ceste ďalej, počiatočný entuziazmus povolí a vaša snaha sa stane rutinou. Akonáhle sa toto udeje, vedzte, že začala skutočná skúška.

V skutočnosti to nie je nič zlé, ak snaha stratí na svojej novote. Považujem to za úplne normálnu vec. Ak sa vytratí počiatočný entuziazmus, jediný dôvod prečo pokračujete ďalej je preto, lebo úprimne chcete robiť to, čo vás baví. Ak vás to nebaví, nie je žiadny dôvod pokračovať. Pravdepodobne sa jednalo skôr o ďalší váš rozmar, ako o niečo, čomu sa chcete venovať z celej svojej duše.

Ste pripravení na všetku tú námahu, ktorú si to bude vyžadovať? 

Pre stratu entuziazmu môže existovať aj ďalší dôvod. Možnože to je len teraz, keď si uvedomíte množstvo potrebnej snahy a budete sa ňou cítiť premohnutý. Ak skončíte, pretože je toho na vás moc, je to normálne. Neviňte sa za to. Pravdepodobne ešte nie ste pripravení. Ten čas príde, treba si veriť.

Ďalší dôvod môže byť, že ak chcete dosiahnuť niečo po čom túžite a nevadí vám potrebná snaha, musíte sa naučiť ako sa chovať počas dní, kedy vám zrovna všetko nevychádza.

Tu je pár tipov, ktoré vám s tým môžu pomôcť.

1. Je normálne, ak zo seba nevydáte zakaždým maximum

Úspech vyžaduje zotrvať, nie aby ste zakaždým podali rovnaký výsledok. Sme ľudia nie stroje. V našich výkonoch máme výkyvy. Snažiť sa o určitú súmernosť vašich výkonov môže byť dobré, avšak prílišné preháňanie môže viesť k častým pocitom viny.

Aj keď má zmysel plánovať, nezabúdajte, že život je dobrodružstvo, v ktorom musíme byť pripravení ísť a prijať veci aké sú. Jednoducho sa vždy nejako zachovajte, dajte do toho všetko čo sa dá a potom nechajte veci plynúť.

2. Zmeňte vaše sústredenie. 

Zmeňte váš zlý deň. Zmeňte vaše sústredenie z dosahovania na užívanie si. Sústreďte sa na užívanie toho, čo práve robíte. Bude to príjemná zmena a mohlo by vám to taktiež priniesť nejaké nové pohľady na spôsob prístupu k vašej práci. Budete vidieť veci z iného uhla. Niekedy tento krok pomôže ľuďom zlomiť určitú latku v ich výkone a pridať tak nový entuziazmus.

3. Dovoľte si viacej pravidelných prestávok. 

Pokúste sa dávať si viacej pravidelných prestávok. Obvykle pracujem tak, že po každých 25 minútach práce si doprajem 5 minútovú prestávku. Počas dní kedy nemám náladu, začínam pracovať bez hodiniek a pracujem možno v 10-15 minútových blokoch medzi ktorými si doprajem 20 minútovú pauzu. Pracujem oveľa menej ako je v mojich možnostiach avšak taktiež nepodľahnem nutkaniu skončiť.

4. Raz za čas nechajte všetko tak ako je. 

Myslím si, že raz za čas je veľmi dobré dať  si od vašej práce na pár dní prestávku. Nie je to to isté ako skončiť preto, že už vás to nebaví alebo preto, že ste preťažení. Sem tam je dobré dať si dočasne nejaké voľno, počas ktorého načerpáte opätovnú energiu a entuziazmus. Ak pracujete tvrdo, je občas dobré vyskúšať, ako to vyzerá na druhej strane rieky.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup