Počuli ste už niekedy o dymovodoch? Vo všeobecnosti platí, že ide o zariadenia, ktoré v súčasnosti majú obrovské opodstatnenie. Zakúpiť si ich môžete napríklad na webovej stránke dymovody.eu, kde ich môžete nájsť v rôznych prevedeniach.

Vybrať si ten správny dymovod nemusí byť vôbec jednoduché. Predsa len, v tomto prípade by ste sa v tejto oblasti mali aspoň z časti vyznať. Opýtať sa vždy môžete ochotného zákazníckeho servisu, no aby sme vám to predtým ešte istým spôsobom uľahčili, prinášame vám stručný prehľad faktorov, na základe ktorých by ste si mali dymovody vyberať. Predsa len, ide o pomerne dôležité zariadenia a ich výber by ste nemali podceniť za žiadnych okolností.

Základom je výber materiálu

Ak ste sa rozhodli, že si dymovod zaobstaráte, v prvom rade by ste mali myslieť na materiál. Na trhu dnes nájdete rôzne prevedenia. Môže ísť napríklad o nerez, poprípade oceľ. Pri výbere materiálu sa zamerajte na to, ako chcete, aby bol dymovod umiestnený. V prípade, že ho bude vidieť a nebude schovaný, poprípade zamurovaný, odporúčame zvoliť dymovody, ktoré sú vyrobené z ocele. Výborným riešením je aj to, ak majú takéto dymovody čiernu povrchovú úpravu. Je to z toho dôvodu, že ak by ste zvolili dymovod z nerezu, mohol by rýchlo začernať, čo je v tomto prípade pochopiteľné.

Zamerajte sa na rozmery

Keď sa rozhodnete pre kúpu konkrétneho dymovodu, vždy si vopred premyslite všetky dôležité rozmery. Dymovod by mal totiž dokonale pasovať do vašej domácnosti. Neodporúča sa, aby bol menší, ale ani väčší. Veľkosť dymovodu je určovaná vždy na základe horného, bočného alebo zadného vývodu, ktorý sa nachádza u kachieľ.

Zaobstarať si môžete aj prechodku, ktorá je výborným riešením na meranie rozmerov dymovodu. Čo sa týka najčastejších priemerov dymovodv, ide o 120, 130 a 150 mm.