Určite ste už o tom čo –to počuli. Inteligentná domácnosť je čoraz častejšie vyskytujúci sa pojem, „rútiaci sa“ na nás zo všetkých strán. Z televízie, rádia a dokonca už aj naši známi nám o tom s veľkou obľubou rozprávajú svoje skúsenosti. O tom, aké rôzne pozitíva inteligentná domácnosť poskytuje, sa nám pred pár rokmi mohlo iba snívať.

Pre váš bezpečný domov

Každý predsa túži po svojom nedobytnom kráľovstve. Takom, kde je všetko pod kontrolou a zároveň bez akýchkoľvek starostí navyše. Práve toto nám poskytujú možnosti inteligentnej domácnosti. Je to systém zabezpečujúci našu ochranu, pohodu a tiež dokonalý prehľad o stavoch elektrickej energie, vody alebo plynu.

Na toto všetko potrebujete iba jedno jediné – vaše odhodlanie zmeniť svoj život k lepšiemu. No a samozrejme, tiež aj pár „drobných“ navyše. Uvidíte, že sa to oplatí. Len si to predstavte – vraciate sa domov z práce a pomocou aplikácie v telefóne alebo v tablete si jediným kliknutím nastavíte požadovanú teplotu vašej klimatizácie alebo vykurovania. S príchodom domov vás privíta príjemná rodinná atmosféra bez čakania.

Stiahnete a vytiahnete rolety, ak ste na to náhodou pred odchodom kamkoľvek zabudli. Nepamätáte sa, či sú zavreté okná? Kamerový systém u vás doma vám pomôže vyriešiť bežnú dilemu všetkých z nás, ktorí večne lamentujeme o tom, či náhodou zrazu nepríde veľký vietor alebo silný dážď. Vyzerá to možno trochu neuveriteľne, ale je to tak – toto všetko môžete mať.

Pre inteligentnú domácnosť stačí iba wi-fi pripojenie

Vravíte si : „Len to?“ , ale áno, iba to. Pre začiatok. Pripojenie k internetu je dnes už bežná samozrejmosť. Následne obdržíte akýsi „mozog“ celého systému, ktorý bude mať všetko „pod palcom“ a vašu domácnosť bude spoľahlivo strážiť, chrániť i riadiť. Nie len vďaka kamerovým systémom. Všetko bude na seba krásne napojené, poprepájané a hlavne to bude slúžiť k vašej spokojnosti. Stlačením jedného tlačidla sa vám otvorí brána, zatiahne roleta, zapne obľúbená hudba a dokonca spustí závlaha vo vašej záhradke.

Na diaľku môžete zapínať a vypínať svetlá, kúrenie, klimatizáciu a taktiež byť v maximálnom kľude a pohode, pretože senzory vo vašej domácnosti vás upozornia na akýkoľvek problém týkajúci sa vašej bezpečnosti, ale aj bezpečnosti vášho majetku. Nie len protipožiarne opatrenia, ale aj istota, že k vám nevkročí žiadna cudzia noha za účelom vykradnutia alebo vlámania sa. Rozhodne je o čom uvažovať.