Otázka, ktorou sa zaoberajú mnohí majitelia mobilných telefónov. Najmä tí, ktorým záleží na fungovaní ich mobilu.

Obal, kryt i samotné puzdro totiž predlžujú životnosť mobilného telefónu a dokážu zabrániť jeho poškodeniu pri dopade na tvrdú podložku, prípadne zabránia škrabancom a inému znehodnoteniu. Avšak to, čomu z jednotlivých prostriedkov by ste mali dať prednosť, záleží na vás a na vašich potrebách.

Obal, kryt alebo puzdro musí byť kompatibilné s vaším telefónom

Možností je dnes naozaj veľa, počnúc obalmi typu flip, do ktorých telefón, např. Xiaomi zatvoríte ako do notesu, cez navliekacie puzdrá, až po fólie, chrániace displej pred poškriabaním. Obľúbené sú aj tvrdené alebo temperované skla, ktoré znížia riziko rozbitia obrazovky. Niekto takto telefón chráni pred vlastnou nešikovnosťou, iný zas preto, aby ho za rok či dva mohol predať za lepšiu cenu ako nepoškodený.

Spoznajte výhody jednotlivých ochranných prostriedkov a vyberte si pre seba to pravé! Nech už si vyberiete akýkoľvek typ, dajte pozor na jeho kompatibilitu s vaším telefónom. Vždy sa riaďte výrobcom a modelom samotného telefónu. Univerzálne puzdrá a kryty obvykle dokonale nepriľnú, takže dokonale neplnia svoju funkciu, telefónu tak hrozí vykĺznutie z obalu či zanášanie špinou.

Ak sa nedokážete rozhodnúť pre jediný variant ochrany, vyberte si ochranných prostriedkov viac. Každý má totiž inú primárnu funkciu a chráni váš smartfón inak.

Niekto potrebuje kryt, iný dá prednosť puzdru

Populárne sú silikónové obaly, vďaka ktorým bude váš mobil vyzerať stále rovnako a telefón vám z neho len tak ľahko nevykĺzne. Ich nevýhodou je, že sa po čase zašpinia, najmä pri transparentných krytoch hrozí zažltnutie.

Ak stavíte na pevné kryty z tvrdého plastu, svoj prístroj ochránite pri páde aj proti poškriabaniu zozadu a z bokov. Nevýhodou je, že nechránia predný displej, takže je vhodné telefón ešte prelepiť aspoň fóliou alebo tvrdeným sklom. Čo mnohí oceňujú, tieto kryty telefónu dodajú šmrnc. V ponuke sú s rôznymi motívmi či povrchovými aplikáciami.

Puzdrá chránia telefón zo všetkých strán a v každej situácii. Väčšina flip case obalov tiež slúži ako stojan a mnohé z týchto obalov vo svojom spevnenom kryte ponúka priestor navyše, ktorý skvelo využijete na odloženie platobných kariet alebo nákupného zoznamu či vizitiek.