talianskoPočasie sa už začína umúdrovať a teploty pomaly stúpajú. Všetkých nás tešia príjemne hrejúce slnečné lúče po dlhej zime a pomaly sa začíname tešiť aj na letnú dovolenku. Jej výber je len na Vás. Dovolenkových destinácií je neskutočné množstvo, preto výber nie je jednoduchý. Každý by najradšej navštívil hneď niekoľko krajín ale väčšina z nás si môže dovoliť len jednu dovolenku ročne. Preto je treba vyberať múdro aby ste neboli sklamaný a aby si dokonalú dovolenku užili všetci členovia rodiny.

Ak sa predsa len neviete rozhodnúť akú krajinu zvoliť, navštívte tento rok Taliansko.  Dovolenka v Taliansku Vám zaručí dokonalý oddych od bežných starostí všedných dní a nudiť sa nebudete. Vďaka lacným letenkám sú aj odľahlejšie kúty tejto krajiny dostupné v priebehu niekoľkých hodín a celkom pohodlne.

Oblasť Toskánska je veľmi rozsiahla a ponúka rozmanitú faunu a flóru, ktorá charakterizuje takmer celé Taliansko. Naviac má bohatú históriu, ktorá siaha až do 1. storočia p.n.l. Môžete navštíviť prastaré rímske kúpele a divadlá, tiež chrámy a kostoly na ktorých výzdobe sa podieľal sám Leonardo da Vinci. Obdivovať majstrovstvo starých Talianskych umelcov môžete aj na námestí Piazza della Signoria vo Florencií, ktoré zdobí socha Dávida od Michelangela, Donatellove súsošie a tiež Perseus od Colliniho.

Táto oblasť je tiež známa bohatou remeselnou tradíciou a samozrejme vinicami, ktoré kopírujú samotný ráz krajiny. Príroda je v skutku rozmanitá a tvorená predovšetkým pahorkatinami.

Pláže sú nádherne piesočnaté a čisté rovnako ako samotné more. Do mora sa vchádza postupne takže dokonalý oddych nájdu aj rodiny s deťmi. A pri kúpaní sa môžete kochať nádherným výhľadom na vrcholky blízkych Álp.

Nechajte sa očarovať nádhernou prírodou voňavými kvetmi a kultúrou Talianska. Vychutnať si samozrejme môžete aj kávu a to originálne talianske espreso.

Avšak nezabudnite na kvalitnú kozmetiku. Radosť zo slnka Vám dopraje aj prírodná kozmetika po opaľovaní, aby Vám krásne opálenie vydržalo čo najdlhšie.