Leto je v plnom prúde a ani čas pandémie vás od dovolenky nemusí odradiť. Veď aj Slovensko ponúka mnoho krásnych miest, ktoré stojí za to navštíviť. Vyberte sa do hôr, k vode alebo vyrazte za športom a preskúmajte krajinu novými očami.

K vode

Možno patríte k typom, ktoré uprednostňujú relaxačné dovolenky pri vode. V horúčavach sa predsa každý potrebuje schladiť. Slovensko vám ponúka hneď niekoľko zaujímavých stredísk, kam môžete nielen vy, ale aj vaše ratolesti. Medzi obľúbené patrí Vodný park Bešeňová, Aquapart Tatralandia alebo AquaCity v Poprade. Tí, ktorí uprednostňujú prírodu – jazerá a vodné nádrže, akiste zaujme Zemplínska Šírava, Slnečné jazerá v Senci alebo Zlaté piesky v Bratislave.

Do mesta

Slovensko je plné kultúrnych aj historických pamiatok, ktoré čakajú iba na to, aby ste ich objavili. Preskúmajte Košice, Bratislavu, Banskú Štiavnicu. Navštívte Spišský hrad, Bojnícky zámok alebo Oravský hrad.

Za športom

Vodné športy ako člnkovanie, rafting či vodné lyžovanie sú možné aj na Slovensku. Ak sú pre vás raftovanie to pravé orechové, skúste Areál vodných športov v Čuňove, rieku Dunajec či Belá. Člnkovanie si zas užijete na priehradách, vodné lyžovanie pri Ružíne či Čani pri Košiciach. Okrem vodných športov môžete vyraziť aj za tenisom alebo golfom. Nech sa rozhodnete akokoľvek, nezabudnite si so sebou pribaliť športové oblečenie. Špeciálne oblečenie na vodné športy a športovú sukňutenisky na cvičenie a športové tielko na aktivity na súši.

Do prírody

Pre tých, ktorí obľubujú letné prechádzky a turistiku, Slovensko ponúka mnoho nádherných oblastí. Od jaskýň cez národné parky až po hory, na ktorých si vy aj vaša rodina užijete veľa dobrodružstva. Vyrazte do Slovenského raja, Vysokých či Nízkych Tatier alebo navštívte Dobšinskú ľadovú jaskyňu.

Rozhodnite sa pre tú pravú aktivitu a užite si dokonalú dovolenku na Slovensku.