Pokožka v oblasti očného okolia dosahuje len 0,5 mm, a práve preto si najskôr v tejto oblasti všimnete prvé príznaky starnutia ako prvé jemné linky a vrásky. Pokožka okolo očí je veľmi jemná a citlivo reaguje na slnečné lúče ale aj na iné poveternostné vplyvy.

Venujte pokožke očného okolia špeciálnu starostlivosť

Nepodceňujte odličovací proces a doprajte vašej tvári dokonalú starostlivosť o pleť. Siahnite po kvalitnom očnom odličovači, pokožku očného okolia zbytočne nenaťahujte a nešúchajte. Často dochádza k podráždeniu očného okolia ešte pred  samotnou aplikáciou očného krému. Odličovací produkt naneste na dva kozmetické tampóny, priložte na zatvorené oči, nechajte produkt  chvíľku pôsobiť a tampóny stiahnite smerom nadol. Ak je to potrebné, proces opakujte aj viackrát.

Dámy často používajú na ošetrenie očného okolia len denný alebo nočný krém. Spomínané prípravky obsahujú zložky, ktoré jemná a citlivá pokožka očného okolia nedokáže tolerovať. Následne môže dôjsť k začervenaniu a podráždeniu.

Očný krém prispôsobte vašim potrebám

Je dôležité vybrať si očný krém podľa typu vašej pleti a podľa konkrétneho problému, ktorý máte. Ak vás trápia opuchy okolo očí určite vyskúšajte očný gél na opuchnuté oči s kofeínom od dánskej kozmetickej spoločnosti Beauté Pacifique. Možno si poviete, že kofeín predsa patrí do kávy. Majstri v Beauté Pacifique ho pridali aj do fantastického chladivého očného gélu. Kofeín tu pôsobí tak, že redukuje podkožné tukové tkanivo. Ďalšou účinnou zložkou je výťažok z exotickej rastliny Spilanthes Acmella, ktorá vypína štruktúru kolagénových a elastínových vlákien. Gél na opuchnuté oči odporúčame skladovať v chladničke, jeho účinok bude ešte výraznejší. Začnite vaše ráno so šálkou dobrej kávy a chladivých gélom na opuchnuté oči s kofeínom. Dvojica, ktorá vás zaručene pripraví do každého dňa.

Aplikácia očného krému

Nepoužívajte veľké množstvo produktu naraz. Uistite sa, že množstvo očného krému, ktoré ste na pokožku naniesli dokáže pokožka absorbovať. Naneste malé množstvo očného krému na prst a jemne ho vklapkajte pod oko aj nad oko – tesne pod obočie – postup opakujte, až kým očný krém úplne nevsiakne do pokožky. Očný krém alebo očný gél neaplikujte na očné viečka a vyhnite sa slzným kanálikom.

Oči sú zrkadlom do duše! Doprajte im kvalitnú starostlivosť v podobe dánskej pleťovej kozmetiky Beaute Pacifique a aj v nich sa objaví úsmev!