Prvé čo Vám príde na um ak sa povie požičovňa stavebných strojov? Najskôr veľký poľnohospodársky stroj, vysoko tonážny bager, rýpadlo či silná dieselová elektrocentrála. Slovné spojenie stavebné stroje sa väčšine ľudí automaticky spojí s veľkým a ťažkým mechanizmom, čo je celkom prirodzené.

Ak zadáte do internetového vyhľadávača slovné spojenie požičovňa stavebných strojov, veľmi rýchlo zistíte, že sa jedná nielen o ťažké stavebné mechanizmy, ale aj výkonné elektrocentrály či zručné minibagre.

Ľahký minibager s robustnou konštrukciu

Najľahší minibager od 0,9 do 9 ton má robustnú konštrukciu a nízkoemisné efektívne motory, vďaka ktorým môžu byť použité na výkopové či nakladacie práce. Vďaka kompaktným rozmerom sú obľúbené pri konečných terénnych úpravách stavieb. Pásy v kombinácií s ľahkou konštrukciou bagra prejdú po rôznych povrchoch bez toho, aby ich poškodili. Ak sa teda chystáte na akúkoľvek prerábku na pozemku či dvore, na minibager sa môžete spoľahnúť.

Moderné elektrocentrály ako stavebný pomocníci

Moderné elektrocentrály sú súčasťou stavebníctva odkedy sa elektrina stala nenahraditeľnou energiou, ktorá poháňa celý svet. Na trhu existuje viacero druhov elektrocentrál, ktoré sa líšia veľkosťou, pohonom a spôsobom využitia.

Medzi najčastejšie používané druhy elektrocentrál patria benzínové, ktoré sú menšie a ľahšie ako profesionálne dieslové elektrocentrály. Elektrocentrála si nájde uplatnenie pri napájaní menších jednofázových spotrebičov – chladnička, osvetlenie, sporák a iné podobné zariadenia. Zvládajú len krátkodobú a menej náročnú prevádzku.

Využitie elektrocentrál je spojené aj s miestami, kde by výpadok elektrickej energie mohol zapríčiniť stratu alebo poškodenie ľudských životov, ako sú nemocnice, domovy dôchodcov, letiská apd.

Ak si nie ste istí, či elektrocentrála nájde u vás dostatočné využitie, skúste si ju požičať na istý čas od známych, prípadne ju kúpte ako použité stroje zo spoľahlivého bazára. Ušetríte nemalé finančné prostriedky a zároveň rozumne zhodnotíte jej benefity.