zvykPredstavte si jeden experiment:

Čo by sa stalo, keby ste každý deň zjedli jedno jablko? Niečo ako pevný a automatický zvyk. Ak vám nechutí jablko, pokojne to môže byť banán alebo nejaký iný kúsok ovocia. Jedno jablko každý deň nie je vôbec nejaká veľká námaha. Však? Stačí vydržať a koniec koncov, jablko je zdravé. Celkom uskutočniteľný cieľ, čo poviete? Na tom sa pravdepodobne zhodneme.

A čo by sa stalo keby ste po 20tic alebo 30tich dňoch pridali k vášmu dennému jablku nejaký chutný zeleninový šalát. Na obed alebo večer, ale dôležité je, aby to bolo každý deň. Všetko navyše je samozrejme dovolené. Lupienky, čokoláda, môžete jesť čo chcete. Hlavná vec je, aby ste každý deň zjedli jablko a nejaký zeleninový šalát. V podstate automaticky zo zvyku.

Pretože ak niečo vykonávame dlhší čas, stane sa to automatické, bez toho, aby sme tomu museli venovať nejakú zvýšenú pozornosť.

Dovoľte mi tento počin ešte viac rozšíriť:

Čo by sa stalo keby ste po ďalších tridsiatich dňoch k vášmu jablku a šalátu pripojili nejaký ďalší zdravý a životu potrebný zvyk?

Napríklad sa každý deň niekde aspoň na 5 minút prejsť alebo si zabehať. Urobiť denne 10 drepov alebo brušákov. 5 minút upratovať alebo 5 minút nerobiť vôbec nič a venovať sa len sebe. Takto by som mohol pokračovať do nekonečna.

Predstavte si, že by ste pokračovali v neustálom pridávaní týchto drobných, zdravých zvykov.

Čo by sa vo vašom živote zmenilo?

Predpokladám, že váš život by sa mohol takýmto spôsobom dramaticky vylepšiť. Najkrajšie na tom je, že už to nebude viac nepríjemné, pretože ste si z vašich drobných činov spravili zvyk.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup