Nie každý druh podnikania si vyžaduje prenájom kancelárskych priestorov. Mať doma sídlo spoločnosti ale tiež nemusí byť najlepšie riešenie.

Ak zakladáte firmu alebo už nejaký ten rok podnikáte a viete, že platenie kancelárskych priestorov je v podstate investícia navyše, riešením je virtuálne sídlo, čiže virtuálna kancelária. Na rozdiel od platenej kancelárie je to lacnejšia možnosť a na rozdiel od sídla vo vlastnej domácnosti aj pohodlnejšie riešenie.

 

Adresa rozhoduje?

Možno sa pýtate, čo také vám vie poskytnúť virtuálne sídlo. V prvom rade je to prestížna a zaujímavá adresa – tu si treba vyberať také firmy, ktoré poskytujú virtuálne kancelárie na adresách v centrách miest alebo na zaujímavých adresách a uliciach, kde sídlia aj známe a veľké značky. Firma sídliaca na takejto adrese získa u obchodných partnerov oveľa vyššiu prestíž, ako krby si uvádzala adresu niekde na sídlisku či dedine.

V druhom rade môže byť dôležité mať niekedy adresu aj mimo nášho hlavného mesta, najmä vtedy, ak chcete na nejaké svoje aktivity čerpať pomoc z fondov Európskej únie. Ak by ste mali ako spoločnosť sídlo v Bratislavskom regióne, väčšina možností pre vás bude nedostupná, pretože z hľadiska rozvojovej pomoci sa tento región považuje za natoľko vyspelý, že sem smeruje naozaj len minimum prostriedkov.

V treťom rade ide o nepochybne lacnejšiu alternatívu ako platenie si prenájmu vlastnej kancelárie. Ak spoločnosť nutne nepotrebuje takúto kanceláriu, prípadne má vlastnú prevádzku, no sídlo musí mať niekde inde, prenájom kancelárskych priestorov je až 10 krát drahší ako virtuálna kancelária.

Kde nájsť virtuálne sídlo?

Kvalita rozhoduje, to platí všade. Na Slovensku podniká v oblasti prenájmu virtuálnych kancelárií niekoľko spoločností, no to, čo oceníte v prípade virtuálnej kancelárie, nie je ani tak čo najnižšia cena, ale najlepší pomer ceny a služieb.

V tomto porovnaní patrí medzi dynamických lídrov na trhu napríklad spoločnosť Justiva, ktorá ponúka perfektné virtuálne sídlo. Trenčín, kde má spoločnosť vlastnú nehnuteľnosť na prestížnej adrese „Pri Kruháči, Pod Juhom, Trenčín“.  Keďže nehnuteľnosť je priamo vo vlastníctve spoločnosti, je tu vysoká garancia stability a istoty poskytovaných služieb na dlhú dobu vopred.

Justiva ponúka za skvelú cenu už od 20 € mesačne riadne označené virtuálne sídlo, preberanie a preposielanie pošty 2 x mesačne na Vami zaslanú adresu, notifikáciu o prijatej pošte a prístup do evidencie pošty online. Navyše, ak si u Justivy zakúpite virtuálne sídlo, zmenu v Obchodnom registri vykoná spoločnosť za akciovú cenu s takmer polovičnou zľavou. Kedy inokedy by ste teda mali začať svoje „virtuálne“ podnikanie, ak nie hneď – viac informácii získate priamo na webe https://www.justiva.sk/! pošty praha