Ak máte odborné znalosti v nejakej oblasti, alebo ste schopní sa ich naučiť, bude pre vás poradenstvo skvelým spôsobom, ako zarobiť na internete. Pomôžete svojim klientom vyriešiť naliehavý problém, za čo vám radi zaplatia.

1. Poradenstvo s reklamou na Facebooku

Napriek svojej ohromnej popularite, Facebook je ešte stále jednou z najrýchlejšie rastúcich webstránok. Nielenže má obrovskú základňu používateľov, ale navyše o všetkých ukladá rozsiahle demografické údaje, ktoré pomáhajú pri cielenej reklame.

Netreba sa preto čudovať, že všetky firmy sa tak hrnú práve na túto platformu. Máloktorá firma však dokáže na Facebooku vytvoriť návratovú reklamu. A to je práve možnosť pre vás, ako zarobiť cez internet.

Firmy totiž neustále hľadajú odborníkov, ktorí by im s reklamou na Facebooku pomohli. A dobrou správou je, že naučiť sa reklamný systém na Facebooku nie je vôbec také zložité, ako sa na prvý pohľad zdá.

Stačí, keď si zakúpite jeden dobrý kurz o Facebook reklame a hneď budete mať pevné základy, na ktorých môžete budovať svoje praktické znalosti. Oslovte firmy, ktoré evidentne s Facebook reklamou nemajú úspech alebo ju ani ešte neskúsili, a ponúknite im svoje služby.

2. Ako zarobiť na internete SEO poradenstvom

SEO je anglická skratka prekladaná ako optimalizácia pre vyhľadávače. Inými slovami, je to praktika, ktorá pomáha webstránkam zobrazovať sa na lepších pozíciách vo výsledkoch vyhľadávania.

Každý úspešný biznis sa tejto oblasti musí venovať, inak by ho na Googli nikto nikdy nenašiel. Preto sa oplatí vyškoliť sa v tejto oblasti a začať firmám so SEO pomáhať. Ak máte silný mindset a dobré znalosti, veľmi radi vám za tieto služby firmy zaplatia.

Táto možnosť, ako na internete zarobiť, je vhodná pre vás najmä vtedy, ak radi píšete. Pre SEO je totiž veľmi dôležité, aby bol vytváraný kvalitný obsah, ktorý bude pomáhať čitateľom. Hlavným kritériom Googlu pri zoraďovaní výsledkov vyhľadávania totiž je, aby poskytoval čo najviac relevantné informácie.

3. Poradenstvo s Google reklamou

Poznáte tie sponzorované reklamy v hornej časti výsledkov vyhľadávania Google? To je špeciálny typ reklamy, za ktorú stránky zaplatia len vtedy, keď na ňu kliknete.

Inými slovami, platia za to, že Google privádza návštevníkov na ich stránky. Aby sa im to oplatilo, musia takýto návštevníci na ich stránkach minúť viac peňazí, ako bola cena reklamy.

Vy môžete firmám s takouto reklamou poradiť a zároveň na tom zarobiť. Hovoríte, že ešte o Google reklame nič neviete? Žiadny problém, stačí absolvovať niekoľkohodinový špecializovaný video kurz na internete a hneď budete mať znalostný nádskok.

4. Ako zarobiť na internete koučingom cez Skype

Ak máte nejaké odborné znalosti, s ktorými by ste mohli pomôcť ľuďom, dáva vám to rôzne možnosti, ako zarobiť na internete.

Jednou z nových a rastúcich spôsobov, ako speňažiť vaše znalosti, je online koučing. Je to jednoducho povedané video-hovor s vašim klientom, ktorý môžete pravidelne opakovať v denných, týždenných alebo mesačných intervaloch.

Koučing je v dnešnej dobe veľmi populárny. Pomáha ľuďom v rôznych oblastiach – zvýšení kvality života, vzťahov, zdravia, biznisu, atď.

5. Založte platenú Facebook skupinu

Uzavreté skupiny na Facebooku získali v poslednej dobe veľkú obľúbenosť. Ak ste špecialisti v určitej oblasti a ľudia sú ochotní zaplatiť vám za vaše postrehy a diskusiu, otvorte si vlastnú skupinu na Facebooku s plateným prístupom.

Svojim členom môžete dať možnosť platiť určitý mesačný poplatok a tým dostanú prístup ku všetkému, o čom sa v skupine diskutuje.

Záver

Existuje množstvo spôsobov pre zarábanie na internete. Stačí si vybrať ten pravý pre vás. Treba však mať trpezlivosť, najmä ak s týmto typom zárobku ešte len začínate. Dôležité je, aby vás to bavilo. V takom prípade sa úspech dostaví.