Nájsť si vôňu, ktorá vás bude vystihovať, nie je jednoduché. Vieme, ako sa vyvarovať najčastejších chýb a nájsť si ten správny parfum presne pre vás.

Niet pochýb o tom, že parfum, „ktorý to povie za vás“, musíte ovoňať a zistiť, či si vzájomne sedíte. Na trhu sú tisíce vôní, rozhodne je z čoho vyberať. Ako nájsť tú vašu? Pri výbere novej vône sa neponáhľajte. Z testerov si síce môžete navoňať papierové prúžky, ale lepšie je streknúť si trochu vône na spodnú stranu zápästia a nechať ju rozležať.

Ak testujete viacero vôní, mali by ste si dať pauzu, aby ich nos správne rozoznával, ideálne by ste si mali po každej voňavke pričuchnúť k zrnkám kávy, ktorá vôňu neutralizujú. Čo by ste rozhodne nemali robiť? Mnohé ženy si počas skúšania parfumov zvyknú rozotierať parfum. Ak si streknete parfum na jedno zápästie, nikdy ho nerozotierajte na to druhé. Molekuly parfumu sa tým rozbíjajú a vôňa sa tak začína meniť.

Vône striedajte podľa nálady i ročných období

Môžete mať jeden mimoriadne obľúbený kvalitný parfum, ktorý vám nikdy nebude chýbať, a zároveň mať viac kúskov, ktoré budú vystihovať váš životný štýl. Skúste si vybrať jeden alebo dva pre každé ročné obdobie.

K jari sa najlepšie hodia svieže zelené a kvetinové vône, k letu okrem nich aj vodné, ovocné a citrusové. Jeseň znesie aj o niečo ťažšie vône, napríklad s orientálnym nádychom, zima zase fandí zemitým parfumom.

Ako sa o parfumy starať?

Neviete, kam vaše vône umiestniť? Skladujte flakóny na suchom mieste. Teplá a vlhká kúpeľňa alebo polička, na ktorú svieti slnko, nebudú najlepším nápadom. Ideálnym priestorom na skladovanie parfumov je suché, chladné a tmavé miesto. Samozrejmosťou je ich uzatvorenie. Ako správne parfum nanášať? Nemali by ste ho aplikovať priamo na oblečenie, mohol by na ňom zanechať škvrny.

Ak však chcete, aby oblečenie voňalo, streknite pred seba niekoľkokrát vôňu a prejdite skrz voňavý „obláčik“. Ešte účinnejší tip je naniesť vôňu na hodvábny papier a vložiť do skrine a zásuviek. Budete tak mať istotu, že vaše outfity budú voňať rovnako ako váš obľúbený parfum. Mimochodom, asi viete, že parfum vonia na každom človeku inak, však? Nekopírujte preto nikoho, ani najlepšiu kamarátku, ktorej toaletka vám úžasne vonia.

Nie je totiž isté, že bude rovnako voňať na vás. Dôvodom je odlišné pH pokožky. Najlepšie je parfum vždy vyskúšať na vlastnej koži a až potom si jeho zásoby objednať. Iba tak budete mať istotu, že ide o dokonalý kúsok presne pre vás!