Máte aj vy veľké sny, ktoré ste ešte nezačali plniť?
Ak by sa dalo, tak by ste sa naháňaním vašich snov zaoberali neustále. Problém je však v tom, že si to nemôžete dovoliť kvôli práci.

Mám však pre vás dobrú správu!  Za svojimi snami môžete ísť aj napriek zamestnaniu.

Jasne si určite vaše ciele

Ako prvé musíte mať v hlave jasno, čo sa vlastne snažíte dosiahnuť. To však neznamená, že sa musíte pustiť do detailného plánovania na nasledujúcich päť rokov.

Pokojne to môže byť niečo podobné:

– strávite každý večer hodinu venovaním sa vašim záľubám

– každú dovolenku navštívite iné destinácie

– postupne sa pustíte do získavania skúseností vo vašom vysnívanom obore

– konečne sa naučíte cudzí jazyk

Tým, že si stanovíte jasné a dosiahnuteľné ciele, zostanete sústredení.

Nájdite si vhodný čas

Veľa snov si vyžaduje určitú dávku energie a sústredenia. To nie je, ako upratovať garáž. V tomto prípade jednoducho musíte mať čistú hlavu a disponovať potrebnou inšpiráciu.

K tomu, aby ste zistili kedy je najvhodnejšia doba, vám môže pomôcť experiment.

Vyskúšajte pracovať na vašich snoch hneď ako vstanete, rovno po práci alebo v nedeľu večer.

Kedy sa cítite najlepšie?

Keď nájdete najlepší čas, vyhľadajte spôsoby, ako doň napasovať vaše sny. Môže to vyžadovať trochu kreativity, ako napríklad odložiť deti ku známym alebo vybaviť si s vašim šéfom trocha iný pracovný čas.

Nájdite podporu

Ak idete sami za svojimi cieľmi, často krát nemusíte mať ustlané na ružiach. Možno váš partner nie je práve nadšený tým, čo sa snažíte dosiahnuť alebo vaši priatelia sa vám posmievajú.

Mať okolo seba ľudí, ktorí vás podporia je preto veľmi dôležité. Pomôže vám to usmievať sa aj keď sa nedarí a dodá potrebnú motiváciu ísť ďalej.

Čo takto prihlásiť sa do nejakého krúžku alebo semináru, ktorý sa venuje práve vašej záľube.  Práve to vám môže pomôcť stať sa v tomto smere zodpovednejším.

Nezanedbávajte vašu prácu

Ak vám cestu za vašimi snami skríži vaša práca, je jasné, že vás to môže štvať. Bohužiaľ, či sa vám chce, či nie, v práci máte určité povinnosti a tie si treba vážiť.

Samozrejme, ak by ste chodili každý deň do práce neskoro alebo predstierali, že pracujete, dalo by sa získať nejaký čas na vaše sny. Váš pracovný výkon by tým však trpel a šéf by to určite spozoroval.

Aj keď je vaša práca na míle vzdialená od tej vysnívanej. Určite existuje niečo, čím vám môže byť platná. Možno sú to dobré referencie, skúsenosti, dobré vzťahy s kolegami alebo lepšia sebadisciplína.

Akékoľvek sú vaše sny – nájdite si na ne čas a zachádzajte s nimi seriózne.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup