Ako vyplýva už z názvu, paletové regály sa využívajú najmä na uskladnenie tovaru uloženého na paletách. Najväčšie uplatnenie teda nájdu vo veľkoskladoch alebo priestoroch, kde tovar ukladajú vysokozdvižné vozíky. Počas  uplynulých rokov si ale získali obľubu aj u bežných používateľov. Paletové regály už dávno nepatria len do veľkých výrobných hál. Nájsť ich môžete aj v menších skladoch e – shopov s oblečením či technikou alebo aj v skladoch, pivniciach či technických miestnostiach bežných domácností.

Zdroj: pexels.com
Zdroj: pexels.com

Na čo použiť paletový regál

Vďaka veľkým úložným priestorom, ktoré tieto regály ponúkajú, sú využívané najmä vo veľkoskladoch. Obrovské množstvo nadrozmerného tovaru je vďaka tomu možné poľahky presúvať zo skladu do auta na prevoz, alebo na výdajné miesto k zákazníkovi. Na obsluhu sa využívajú vysokozdvižné vozíky, ktoré sú na tento druh práce priamo prispôsobené. Výhodou paletových regálov je ich flexibilita. Bez ohľadu na to, ako je váš priestor členitý alebo rozľahlý, regály dokážete uložiť najrôznejšími spôsobmi a využiť ho tak efektívne.

Aká je nosnosť paletového regálu

Nosnosť paletových regálov sa líši v závislosti od druhu a konkrétneho modelu. S ohľadom na veľkosť regálu sa mení aj počet paliet, ktoré tam môžeme uložiť. V menších regálov, ktoré sú zaujímavé pre bežných ľudí ako úložný priestor napr. do pivnice, sa objem môže pohybovať od 1-4 paliet na regál. V skladoch, kde sa nachádza množstvo nadrozmerného tovaru, sú regály niekoľkonásobne väčšie.

Je dôležité myslieť na to,aby ste neprekročili maximálnu nosnosť –  ako regálu, tak paliet, ktoré používate. Tieto informácie si pozorne naštudujte v pribalenom informačnom letáku. Pre zaujímavosť, najčastejšie sa stretávame s Europaletami –  tie majú úložnú plochu 0,96m2 a nosnosť 1500 kg.

Čo s montážou?

Montáž paletových regálov je jednoduchá. Napriek tomu ju nepodceňujte a v prípade, že s ňou nemáte skúsenosti, zavolajte na pomoc odborníka. Aj pri menšej chybe totiž môže veľká váha, uložená v regáloch, spôsobiť veľké škody.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup