Pravdepodobne ste už prečítali nespočetné množstvo literatúry, ktorá mala do vášho života priniesť šťastie. Avšak nakoniec vám zostalo len sklamanie. Sám viem aký je to pocit nedostať čo chcete, zvlášť keď v tej knihe to bolo všetko tak prosté a jednoduché. 

Keď som čítaval knihy zaoberajúce sa personálnym rozvojom, bolo to ako by som hľadal nejakú magickú injekciu, ktorá naplní môj život šťastím.

To sa však nestalo dovtedy, kým som si sám neuvedomil, že za svoje šťastie musím prevziať zodpovednosť iba ja. Na to, aby sa tak stalo mi stačili úplne jednoduché kroky, ktoré vám opíšem v tomto článku. Avšak samotné kroky sa nepostarajú o žiadne zázraky. Ten zázrak je ukrytý vo vás. Ak prevezmete zodpovednosť, nebudete záležať na žiadnych odporúčaniach a nástrojoch, pretože iba vy ste tí, ktorí rozhodujú ako naložia so svojim životom.

1. Buďte tu a teraz

Veľa ľudí má tendenciu zaseknúť sa v minulosti alebo v budúcnosti. Stále si vyvolávajú zlé spomienky alebo si predstavujú zlé veci, ktoré by sa im mohli v budúcnosti stať. Dobrou správou ohľadom minulosti je, že už skončila. A budúcnosť? Veď tá predsa ešte ani nezačala. Nemám pravdu?

Tým, že budete duchom tu a teraz budete mať oveľa väčší prehľad o tom, čo sa aktuálne deje a budete sa cítiť oveľa viac šťastnejší.

A áno, buďte tu a teraz aj keď sa momentálne cítite zle. Je totiž kľúčové byť duchom prítomný, obzvlášť ak sa necítite dobre. To o čo sa pokúša väčšina ľudí, je zaháňanie zlých pocitov jedením, fajčením alebo pitím. Verte mi, to vám nepomôže.

2. Vážte si vašich blízkych

Predstavte si, že sa blíži koniec vášho života. Ak by ste si mohli nejako predstaviť posledných 24 hodín vášho života, čo by bolo v tej chvíli pre vás najdôležitejšie. Sú to peniaze? Je niečo cenné na tom, že ste pracovali 30 rokov v práci, ktorou ste opovrhovali? Alebo sú to ľudia okolo vás a zážitky, ktoré s nimi máte? Keď som to spravil, zistil som, že pre mňa sú jednoznačne dôležitejší ľudia, na ktorých mi záleží a zážitky, ktoré s nimi mám. To čo robíte a ste dokázali je síce pekné, ale všetko to pominie.

Objavte čo je skutočne dôležité vo vašim živote a uvidíte, že vaše šťastie pôjde raketovo nahor, pretože budete mať to, čo ostatným chýba – sústredenie.

3. Štedrosť 

Spomeňte si na chvíle keď ste niečo darovali alebo dostali. Bol to dobrý pocit, nemám pravdu? Je príjemné darovať a rovnako je príjemné dostávať. Byť štedrým môže byť zo začiatku náročné, zvlášť ak nemáte s darovaním veľké skúsenosti. Avšak čím viac budete do vášho života aplikovať štedrosť, je jedno v akej forme či už pomocou alebo darmi, uvidíte, že sa vám to zapáči.

Existuje množstvo tvrdení, ktoré sa oháňajú vetou, že ak niekomu niečo dáte, vráti sa vám to späť alebo čím viac dáte, tým viac obdržíte. Musím povedať, že je to naozaj pravda. Teda aspoň u mňa to platí. Či to platí aj pre vás môžete zistiť na vlastnej koži.

4. Osobný rozvoj

Pravdepodobne ste už prečítali množstvo kníh alebo pozreli množstvo videí zaoberajúcich sa personálnym rozvojom. Niektoré z nich boli pre vás ohromujúce, zatiaľ čo ostatné vám veľmi nepovedali. Naozajstným tajomstvom je zotrvať až kým nenájdete niečo, čo vami zarezonuje, pretože ak tak spravíte, váš život sa začne meniť. Jediný problém je v tom, že niekedy vám tento proces môže prísť zdĺhavý a často budete zápasiť so znepokojením. Začnete sa diviť či vám naozaj stojí za to, aby ste sa obťažovali so všetkými týmito vecami ohľadom personálneho rozvoja.

Verte mi, stojí.

5. Berte smrť ako niečo čo môže prísť kedykoľvek

Umrieť môžete kedykoľvek. Strašidelná predstava, že?

Je to však skvelý spôsob ako si pomôcť sústrediť sa na to, čo je skutočne dôležité. Toto pomyslenie má tendenciu zbavovať strachu. Čo chcete s vašim životom v skutočnosti urobiť? Aké sú vaše výhovorky, váš strach a prekážky, ktoré vám v tom bránia? Ako to môžete prekonať a začať robiť to, po čom túži vaše srdce?

6. Nasledujte vaše srdce

A to nás privádza k poslednému bodu. Veľa ľudí sa neriadi emóciami a zvlášť nie svojim srdcom. Riadime sa heslom, že všetko musí dávať vždy perfektný zmysel. Jediný problém je však v tom, že život vám nemusí neustále dávať zmysel. A koniec koncov väčšina vašich zážitkov alebo príležitostí nenastala vďaka logike, ale vďaka tomu, že ste sa riadili vašou intuíciou.

Ak zistíte, čo vám naozaj prináša šťastie a pôjdete za tým, zistíte, že váš život sa podľa toho zmení.

Nemusíte hneď dnes začať od základov meniť celý váš život. Ak spravíte čo i len malý krok vpred, uvidíte, že budete prekvapení v tom ako ďaleko ste sa dostali a ako dobre sa pri tom budete cítiť.

Na čo teda ešte čakáte?

zdroj: http://www.dumblittleman.com/2011/08/7-steps-that-may-dramatically-boost.html

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup