Život má tendenciu obklopovať nás veľkým množstvom vecí, až častokrát zabúdame aký bol vlastne cieľ toho čo sme chceli dosiahnuť. Toto je skvelý príklad toho ako premrhať čas. Po troch rokoch v práci sa zrazu zbadáte a divíte sa, prečo stále nie ste povýšení. Je priemernosť vašim osudom? Neviete ako sa posunúť v živote ďalej? Na tieto veci neexistuje jednoduchá odpoveď. Ak by to tak bolo, boli by sme všetci neustále šťastní a úprimne, ak vám niekto povie, že vie vyriešiť vaše problémy, nedáva vám nič iné iba falošnú nádej, ktorá vedie k zlyhaniu. Spravte teda krok späť a zistite dôvody, ktoré by mohli byť zodpovedné za to, že vás opúšťa úspech.
Pomôcť by vám mohlo aj nasledujúcich osem dôvodov. Pozorne si ich prečítajte a ak sa v niektorom nájdete, skúste podniknúť nápravné opatrenia.

Nevenujete tomu dostatok času

Nemôžete čakať, že sa stanete zázračne počas noci úspešným. Na dosiahnutie niečoho takéhoto budete potrebovať týždne, mesiace alebo dokonca roky. Ak si myslíte, že vám stačí pár hodín práce na to, aby ste dosiahli očakávané výsledky, odporúčam myslieť ešte raz.

Predtým ako začnete niekoho alebo niečo vyniť z toho, že vás obchádza šťastie, opýtajte sa sami seba či ste tomu venovali dostatok času a či ste sa nedali zlákať nejakou skratkou. Buďte k sebe úprimní!

Nedostatok snahy

Nemyslíte si, že keby bolo dosiahnutie úspechu jednoduché bol by úspešný každý?

Stať sa úspešným si vyžaduje naozaj serioznú dávku snahy. Ak chcete napríklad zhodiť na váhe alebo nabrať svaly, aby ste videli výsledok, budete potrebovať týždňe driny. Chcete zarobiť nejaké peniaze alebo založiť úspešný biznis? Na to, aby ste to dosiahli budete potrebovať tvrdo pracovať.

Neriadite sa overenými stratégiami

Napriek tomu, že ste natoľko disciplínovaní, že vám nerobí problém venovať niečomu dostatok času a snahy, neriadite sa overenými postupmi, ktoré už niekoho pred vami doviedli k úspechu a tým pádom mrháte dostupnými zdrojmi. Vo veľmi veľa prípadoch sa totiž stane, že všetko čo budete chcieť spraviť už niekto pred vami spravil. Načo sa teda pokúšať o znovuobjavenie kolesa? Tým, že budete nasledovať niekoho, kto sa úspešne venoval niečomu podobnému, dosiahnete úspech oveľa rýchlejšie.

Neveríte si

Čo tým chcem povedať je, že podľa môjho názoru máte pociť, že si nezaslúžite úspech, ktorý chcete dosiahnuť.

Ak bude z nejakého dôvodu vaše podvedomie veriť tomu, že nie ste dostatočne dobrí na to, aby ste sa stali úspečným v tom čo chcete, budete jednoducho plávať proti prúdu. Viete kam máte namierené, avšak na každom kroku si vašu cestu sťažujete.

Vaše podvedomie je ako stroj a je presne navrhnuté tak ako si ho naprogramujete aby bolo. Vaše podvedomie je programované vašimi vedomými myšlienkami a činmi. Dobré a rovnako aj zlé návyky sa zabývavajú vo vašom podvedomí a ako viete zvyk je automatický čin vyvolaný vedomým opakovaním.

Preto, ak budete vaše podvedomie neustále programovať vašimi myšlienkami o tom, že nie ste dosť dobrí, vždy budete zápasiť sami so sebou. Ak si napríklad poviete, že ste chudák, vaše podvedomie vás automaticky navedie na túto cestu a postará sa o to, aby sa toto prehlásenie stalo naozaj pravdivým.

Prestaňte preto negatívne myslieť a začnite preprogamovávať vašu myseľ pozitívnymi a úspešnými myšlienkami.

Neprinášate dostatočnú hodnotu

Predtým ako môžete očakávať nejaký úspech je veľmi dôležité aby ste mali pre niekoho nejaký osoh. Aspoň teda vo väčšine prípadov to tak funguje. Nezáleží na tom či to bude vo forme zábavy, služieb, produktov alebo motivácie. Prinášanie hodnoty znamená robiť životy jednoduchšie a lepšie.

Venujete sa priveľa veciam

Všeobecnou príčinou nedostatku úspechu u veľa ľudí je, že sa venujú strašne veľa veciam. V dnešnej dobe je tak jednoduché nechať sa uniesť tým alebo tamtým. Napríklad poviete si, že sa idete učiť cudzí jazyk. Chcete sa v tom stať úspešný tak brázdite internetové stránky. Zrazu pri tom narazíte na ďalšiu zaujímavú vec, ktorú sa chcete naučiť a takto nabalujete ďalšie a ďalšie až sa nakoniec venujete dvadsiatim veciam. A to je chyba. Na toľkoto vecí naraz sa totiž v žiadnom prípade nedá sústrediť. Vyberte si jeden dva hlavné obory, ktorým sa budete venovať a odovzdajte tomu maximum.

Nie ste ničím výnimoční

Na to aby ste sa stali v niečom úspešní je dobré v tom vynikať. Vystúpiť z davu. Existuje totiž množstvo ľudí, ktorí sa pokúšajú stať úspešnými v tom, čo práve robíte. Konkurencia tu bude jednoducho vždy a to je dobré. Mali by ste ju brať ako vodu na váš mlyn.

Opýtajte sa sami seba: Ako sa môžem odlíšiť od konkurencie? Je môj produkt lepší? Aký je môj zákaznícky servis?

Ak nedokážete odpovedať okamžite na tieto otázky, možno je čas zvážiť vaše ďalšie pôsobenie a spraviť nejaké zmeny v prístupe a stratégií.

Radšej volíte bezpečnejšiu cestu

Ak sa obávate čo si o vás budú druhí myslieť alebo čo o vás budú hovoriť, v tom prípade sa poriadne oberáte o šancu byť úspešnými. Vo väčšine prípadov sa totiž rozhodnete pre tú bezpečnejšiu cestu. Samozrejme, je istejšia, ale rovnako tak aj nudná a s priemernými výsledkami.

Možno si myslíte, že riskovaním sa oberáte o šancu uspieť, ale musím vám povedať, že vsádzaním na istotu sa o úspech oberáte oveľa viac.

Vsádzaním na istotu sa dostanete na tú istú cestu ako vaša konkurencia, prinajlepšom budete produkovať slušné výsledky, ktoré vás stáli kopec času a peňazí. Ak sa však pustíte do riskovania, vyčerpáte síce všetky vaše zdroje, môžete však dosiahnuť desať násobne lepšie výsledky.

Nebojte sa preto riskovať len preto, že máte strach zo zosmiešnenia vašej osoby alebo vyčerpania všetkých dostupných zdrojov. Ak zlyháte, ľudia sa vám možno budú smiať, ale ak uspejete, budú vás rešpektovať a podporovať.

zdroj: http://www.dumblittleman.com/2011/08/8-reasons-why-success-eludes-you.html

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup