dom-snovKonečne bývať vo vlastnom dome je asi snom každého človeka a to nielen tých zárobkovo-činných. Už v puberte sa časté nezhody s rodičmi, končia snívaním o vlastnom domove, kde si budú môcť teenageri robiť čo chcú.

Tento sen sa však nepodarí uskutočniť každému. Najčastejšou prekážkou sú samozrejme financie. Nie každý môže našetriť potrebnú sumu z výplat alebo sa chce zadĺžiť na celý život. Cesta k vlastnému bývaniu teda často zostáva neprekonateľná.

Aj v prípade, že potrebnou finančnou hotovosťou disponujete je cesta veľmi kľukatá a hrboľatá.

Výber projektu rodinného domu je asi tou najjednoduchšou prácou. Ak si stavbu organizujete sami ale aj v prípade, že stavba je realizovaná na kľúč, je veľa možností kde môže nastať problém.

Avšak všetká ta námaha nepochybne stojí za to. Pocit keď prídete z práce do vlastného vysnívaného  domova je neopísateľný.

TIP: Znížte s tepelnými čerpadlami náklady na teplo na minimum.

Veľkou výhodou vlastnej stavby je samozrejme možnosť úprav už počas samotného návrhu. Máte možnosť doriešiť detaily, ktoré Vám nakoniec uľahčia fungovanie v domácnosti.

Ak súčasťou Vašej obývacej izby jednoducho musí byť krb, oboznámte s touto skutočnosťou už samotného projektanta. Ten sa zvyčajne na túto podstatnú drobnosť aj sám pýta ešte pred vyhotovením projektu. Krb a jeho samotná stavba samozrejme vyžaduje odborníkov. A pre jeho správne fungovanie, je teda dôležité aby s jeho stavbou boli oboznámení všetci, ktorých sa týka celá stavba – projektant, stavbyvedúci a následne aj robotníci.

Krb zväčša funguje ako dekorácia a tiež vykurovacie teleso. Žiaľ najmä u väčších rodinných domov je vykurovanie výhradne krbom nemožné, a preto sa musíte rozhodnúť pre iný spôsob, ktorý zabezpečí príjemnú teplotu vo Vašom domove aj počas silných mrazov. Ak nechcete zbytočne teplom a teda aj peniazmi plytvať, správnou voľbou je tepelné čerpadlo vzduch voda. Princíp jeho fungovanie ja založený na nových technológiách, a tak Vám zabezpečí teplo, pričom Vám zbytočne nevytiahne peniaze z vrecka.