„Robiť dookola stále tú istú vec a očakávať odlišné výsledky je šialenstvo.“ – Albert Einstein

 

Stalo sa vám už niekedy, že sa nejaký z vašich dôležitých projektov alebo predsavzatí neskončil tak, ako ste očakávali? Nezúfajte, stalo sa to už každému. Je čas tento trend zmeniť a najlepšie tak, že začneme prehodnocovať naše činy, a zisťovať či nás naozaj  vedú k úspechu.

Toto vieme všetci:

– Zmeny tu budú stále

– Každý z nás kontroluje svoje činy

– Naše činy a výsledky sú prepojené

– Každý z nás má silu premeniť nápady na činy a vychutnať si skvelé výsledky, ktoré sú s tým spojené.

Nasledujúci vzorec vám vždy povie pravdu!

Na to, aby ste si vychutnali optimálne výsledky, musíte byť aktívny v každej oblasti.

Vaše činy + Vaša zodpovednosť =Vaše výsledky

Tieto tri oblasti vás vedú k lepším výsledkom:

 1. Činy

Stotožňujú sa vaše činy s tým, čo chcete dosiahnuť? 

Často čakáme až do konca roka, aby sme rozhodli o tom, že naše výsledky nie sú to, čo sme chceli. Možno nie ste úplne spokojní s s tým ako sa darí vášmu biznisu, vzťahom, so zdravím alebo financiami. Musíte byť čestní a spýtať sa, „Povedú nás činy, ktoré dnes podnikáme, k zajtrajším vytúženým výsledkom?“

V prvom rade nám musím byť jasné, čo chceme dokončiť alebo zaviesť do nášho života, a potom tomu môžeme prispôsobovať naše činy. Napríklad, nejaký umelec chce prinavrátiť svoju kariéru späť na výslnie a jeho cieľom je na konci roka usporiadať malú prehliadku. Výsledok tohto celého bude, že kým ten deň nastane, strávi dennodenne určitý čas vo svojom štúdiu, aby sa uistil, že všetko dobre dopadne.

Aké činy môžete vykonávať pravidelne k tomu, aby ste zlepšili váš život? Ak chcete zlepšiť vaše podnikanie, robíte preto niečo? Navštevujete nejaké stretnutia alebo nejaké konferencie na to, aby ste si rozšírili vaše poznatky? Na tieto otázky neexistuje dobrá alebo zlá odpoveď. Vy sami sa musíte rozhodnúť čo chcete.

Povzbudzujúcim faktom v tomto smere môže byť práve to, že iba my sami máme kontrolu nad našimi činmi. 

2. Osobná zodpovednosť

Preberáte za váš život osobnú zodpovednosť?

Život je séria rozhodnutí.

Každý deň sa musíte rozhodovať o tom, ako naložíte s vašim vzácnym časom a energiou. Vykročíte vpred a stanete sa režisérom vášho života alebo rozhodnutia o vašom živote delegujete na niekoho iného? Ak chcete naozaj významné výsledky, vy sami musíte hrať vo vašom živote hlavnú rolu. Ak je zmena práce hlavnou prioritou, potom podniknite kroky podobné tým, ktoré dennodenne vykonávať a vytvorte si novú cestu.

Tieto rozhodnutia robíte vy, nie niekto iný. 

 3. Výsledky

Robíte všetko preto, aby ste dosiahli vysnívané výsledky?

Vo svete, kde sa nachádza tak veľa neistoty ohľadom budúcnosti, si môžme byť jednou vecou istí, výsledky prídu vždy. Tou neistou časťou celého tohto procesu je, či to budú výsledky vytúžené alebo nevytúžené.

Všetko to pramení z nášho vnútra. 

Máte jasno vo výsledkoch, ktoré chcete dosiahnuť a podnikáte potrebné kroky, aby ste ich naozaj dosiahli? Ak je vašim cieľom dostať sa do formy a byť zdravší, potom naozaj nechápem, prečo chodíte cvičiť iba vtedy, keď máte pocit, že ste motivovaní alebo namiesto toho, aby ste si dali na večeru v reštaurácií niečo zdravšie, opäť podľahnete slovenskej klasike – vysmážaný syr s hranolkami? Treba sa zamyslieť nad tým, čo chcete, a čo naozaj robíte. Ešte raz to zopakujem, neexistujú žiadne zlé alebo dobré rozhodnutia, iba tie, ktoré pre vás fungujú najlepšie.

Nebuďte zmätení, vaše výsledky sú priamoúmerné k vašim činom!

Dobrou správou je, že nad vašimi činmi máte kontrolu iba vy, čo znamená, že vaše výsledky závisia od toho, čomu sa pravidelne alebo nepravidelne venujete. Veľa ľudí sa chce stať úspešnými v priebehu noci, avšak úspech je proces, ktorý sa vytvára činmi a zodpovednosťou, ktorú za ne po čase preberáme. Buďte k sebe úprimní, budú vás činy, ktoré teraz podnikáte, viesť k vytúženým výsledkom, ktoré chcete dosiahnuť v tomto roku? Ešte je stále dosť času na to, aby ste posúdili, kde sa nachádzate v rôznych oblastiach vášho života, a ak je treba, spraviť nejaké opatrenie, ktoré vám zabezpečia dosiahnutia vytúžených výsledkov.

Prečo nerobiť rozhodnutia, ktoré vás odsúdia k úspechu v každej oblasti vášho života? 

Verte si!

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokŠkola zabíja kreativitu!
Ďalší článokParadox výberu
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!