Pamätáte si na časy, keď ste sa chceli s niekým stretnúť a nebolo mobilných telefónov? Jednoducho ste sa dohodli na určitom mieste a tam ste sa stretli. Ak dotyčný neprišiel, nastal problém, pretože nebolo možné sa s ním nejako spojiť. V dnešnej dobe toto nehrozí. Niekto mešká, zoberie do ruky mobil a jedným telefonátom je všetko vyriešené.

Celé to začalo mobilmi. Potom prišiel internet, facebook, internet do mobilov a nastal nový spoločenský problém – závislosť na internete. Alebo lepšie nie tak na internete ako skôr na pocite, že musíme všade byť, všetko vedieť o všetkom komunikovať. Stačí ak sa ráno v autobuse pozriete okolo seba, som si istý, že nájdete pár ľudí, ktorí sú práve online. Nie je na tom nič zlé avšak ak prídete napríklad do jedálne a počas obeda vidíte ako jednou rukou držia ľudia lyžicu a tou druhou ťukajú do mobilu alebo do tabletu, tak to už začína byť problém. Veľmi nepríjemné je aj ak sa chcete porozprávať s vašim priateľom a on počas toho ako vy hovoríte len bezducho pritakáva a zároveň číta novinky na Facebooku.

Začíname viacej žiť v online svete. Možno som mnou nesúhlasíte, pretože máte pociť, že tieto moderné výdobytky vám pomáhajú stať sa produktívnejším. Súhlasím, pravdou však je, že veľa ľudí vďaka nim stihne menej ako keby boli bez nich.

Ak vás zaujíma táto téma, odporúčam pozrieť tento kanadský dokument s názvom Pravda o prívale informácií.

[jwplayer config=“marek“ file=“http://www.youtube.com/watch?v=ksq-SQgB5Xw“]


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup