Pokiaľ príde rad na poistenie auta, mnohí ľudia sa dostanú do veľkého pomykova. Ako vybrať tú ideálnu poistku? Jednoducho, porovnávajte!

V dnešnej dobe existujú dva základné typy poistenia na auto – povinné zmluvné poistenie, skratkou PZP a havarijné poistenie. Ako vyplýva z jej názvu, zákonná poistka na auto je predpísaná zákonom, a tak ju musí mať uzatvorené každé jedno vozidlo. Aj keď na ňu možno mnohí z nás nadávajú, že je to zbytočný a často aj vysoký poplatok, nie je tak celkom zbytočná. Zákonné poistenie slúži na preplatenie škody spôsobenej prevádzkou vozidla na inom vozidle alebo predmete. Ak by sme sa po každej nami spôsobenej nehode mali dohadovať s poškodeným koľko a kedy mu zaplatíme, asi by sme za pár dní žili v jednom obrovskom chaose. Na druhej strane je havarijné poistenie, ktoré je dobrovoľné a v dnešnej dobe veľmi rozšírené. Mať istotu, že ak sa vám náhodou stane nejaká nehoda, tak škoda bude prakticky zadarmo opravená a vy nebudete musieť rozbíjať vaše prasiatko s celoživotnými úsporami, je na nezaplatenie.

Nie je poistka ako poistka

Orientovať sa vo svete poistiek je nepochybne dosť náročná činnosť, preto máte dnes k dispozícií rôzne „zľahčováky“. Jedným z nich je onlinePorovnanie. Jedná sa o porovnávací internetový portál nezávislej maklérskej spoločnosti insuria consulting, ktorého poslaním je umožniť ľuďom rýchlo a jednoducho získať prehľad o ponukách jednotlivých poisťovní, poskytnúť poradenské služby v oblasti poistiek a v neposlednom rade sprostredkovať samotné uzatvorenie poistenia cez internet. Napríklad PZP v Komunálnej poisťovni bude mať určite iné krytie, podmienky a hlavne cenu, ako PZP v Unione. Aby ste nemuseli chodiť po stránkach jednotlivých poisťovní a písať si ich ponuky, ktoré by ste nakoniec porovnali, je tu onlinePorovnanie. Po zadaní základných informácií sa dostanete k zoznamu poisťovní, kde uvidíte potrebné informácie k jednotlivým poistkám a môžete si ich zoči-voči porovnať. Tak zaručene vyberiete to pravé poistenie pre vás, a ak už máte nejakú nevýhodnú poistku, hor sa na zrušenie PZP a výber nového, neporovnateľne výhodnejšieho.