Hľadáte nejakú jednoduchú zábavku, ktorá by vás skutočne bavila, ale neviete nič dobré nájsť? Čo takto vrátiť sa do detských čias, RC autá a RC drony sú oveľa viac, ako len zábavkou pre deti!

Určite to poznáte. Máte voľno z práce, ste celkom zničení, tak len sedíte doma a uvažujete nad tým, že vlastne nemáte žiadne záujmy. Áno, máte kamarátov, môžete športovať, ale už sa iným spôsobom neviete sami zabaviť bez toho, aby ste pozerali televízor alebo surfovali po internete. Och, aký bol len život krásny, keď sme boli deti. Vtedy sme sa vedeli zabávať úplne sami, stačilo nám jedno autíčko a o zábavu na celý deň sme mali postarané. Je tu však jedna vec, s ktorou sme sa mnohí hrali ako deti, ale hrať sa s ňou môžeme aj dnes, ako dospelí. Sú ňou RC hračky. Azda najznámejšie sú RC autá, s ktorými sa hral asi už každý z nás. Príchod RC autíčok na trh znamenal obrovský boom, jednalo sa o niečo, čo žiadne dieťa nikdy predtým nevidelo a svoje autíčko na diaľkové ovládanie chcelo mať zrazu každé dieťa. A niet sa čomu čudovať, je s nimi skutočná zábava. RC autíčkami to však neskončilo, nadšenci čoskoro prišli na to, že RC technológia sa dá využívať aj na ovládanie lietajúcich hračiek, vznikli tak RC vrtuľníky, lietadlá a drony. Vďaka hračkárskemu priemyslu veľa ľudí považuje napríklad také RC autá za hračky pre deti, opak je však pravdou. RC autá a iné RC „hračky“ vedia byť poriadnou zábavou aj pre dospelých!

Realita v malom?

O tom, že nie všetky RC autá sú iba zábavnými hračkami pre deti, hovorí skutočnosť, že RC autá môžu byť vybavené tromi základnými typmi motora – elektromotorom, benzínovým motorom alebo vodíkovou technológiou. Základné RC autá, ktoré sú vybavené malým elektromotorom, ktorý nevyvinie nijako vysokú rýchlosť, majú jednoduché ovládanie a primitívnu konštrukciu, sú určené pre deti ako hračky. Ich ovládanie je prispôsobené detským rukám, nie je priveľmi citlivé a autá samotné majú odolnú konštrukciu, ktorá si poradí s častými nárazmi a náročnými podmienkami. Tým totiž deti svoje RC autíčka vystavujú neustále. O niečo zaujímavejšie sú však „dospelé“ RC autá. Tie sú zmenšeninami reálnych áut, a to v plnom slova zmysle. Nielenže svojím dizajnom kopírujú rôzne rallye špeciály, prípadne iné autá z reálneho sveta, reálna automobilová technika v malom sa nachádza aj pod ich karosériou. Azda najviac je to citeľné pri benzínových RC autách, ktoré sú skutočným kusom reálnej automobilovej techniky. Aj elektrické RC autá majú svoje čaro, ich silné elektromotory sa starajú o vysokú maximálnu rýchlosť a veľké zážitky. Osobitnou kapitolou sú vodíkové RC autá, ktoré najčastejšie slúžia na rôzne preteky RC áut. Súťaží sa môžete zúčastňovať aj s benzínovými a elektrickými RC autami a stojí to skutočne zato.

Hor sa do vzduchu!

Ak vás lietanie láka viac ako driftovanie na pevnej zemi, lietajúce RC modely budú tým správnym pre vás. Nie je žiadnou novinkou, že najmodernejším spôsobom lietania sú dnes RC drony. Tie voči RC vrtuľníkom a lietadlám prinášajú jednu neoceniteľnú výhodu – väčšinou sú vybavené kamerou, ktorá lietaniu dáva úplne nový rozmer. Áno, stále zoženiete RC drony bez kamery, drony s kamerou sú však určite tým najlepším riešením. Navyše, nemusíte sa báť, že by ste túto niekoľko sto, až tisíc eurovú zábavku rozbili hneď pri prvom vzlietnutí. RC drony sú totiž vybavené rôznymi asistenčnými systémami, aby ich bez problémov dokázali ovládať aj ľudia, ktorým ide čisto o zábery, nie zážitok zo samotného lietania. Aj tak je však lietanie s nimi ohromnou zábavou.

Kde ich zoženiem?

Áno, hračkárske RC hračky zoženiete v bežných hračkárstvach, čo však, pokiaľ máte zálusk na skutočné RC modely lietadiel, vrtuľníkov, áut alebo dronov? Na to sú tu špecializované predajne, napríklad Pecka – Modelár. Ten ponúka nielen samotné RC modely, ale aj všetko potrebné príslušenstvo. Tak nečakajte a zabavte sa aj vy!