Plánujete pre svojho partnera, rodinného príslušníka či priateľa kúpiť skutočne ohurujúci vianočný darček? Investujte peniaze do darčekov, ktoré skutočne stoja za to. Prečo môžu byť práve luxusné zlaté a strieborné šperky dobrým nápadom?

Šperky patria už odjakživa medzi základné skrášľovacie prvky každého človeka. Už ľudia v praveku si vyrábali rôzne náhrdelníky, náramky a prstene, ktorými dávali najavo predovšetkým svoj spoločenský status. Povedzme si na rovinu, na podobný účel sú šperky určené aj v dnešnej dobe. Okrem prezentácie statusu sú však veľmi funkčným prvkom outfitu a doplnkom, ktorý vás oživí ako človeka. Variabilita šperkov je v dnešnej dobe tak obrovská, že na svoje si príde jednoducho každý. Či už hľadáte jemné a nenápadné šperky alebo pútavé veľké kúsky, vždy nájdete nejaké riešenie.

Pri výbere šperkov je však podstatné myslieť na jednu základnú vec – nie sú šperky ako šperky. Na modernom trhu nájdete obrovské množstvo rôznych podvodníkov, ktorí predávajú falošné šperky. Tým by ste sa mali rozhodne vyhnúť. Nehovoriac o tom, že vyhnúť by ste sa mali rozhodne aj lacným šperkov z bežných obchodných reťazcov. Takéto šperky síce občas na prvý pohľad vyzerajú dobre, no po kvalitatívnej stránke sú veľkým sklamaním. Pre človeka, ktorému takýto „fejkový“ šperk darujete, môžu byť doslova urážkou, dávajte si tak pozor a zamerajte sa na výber značkových a kvalitných šperkov.

Veľká dilema – zlato alebo striebro?

Jednou z najväčších dilem, ktoré musíte pri výbere šperkov rozlúsknuť, je výber vhodného materiálu. Najčastejším materiálom na výrobu šperkov je zlato a striebro. Tieto dva materiály sú diametrálne odlišné, odlišné je tak aj využitie šperkov, ktoré sú z nich vyrobené.

Zlato je najznámejším a najpoužívanejším materiálom na výrobu šperkov. Právom. Medzi jeho výhodné vlastností patrí vysoká tuhosť a nekompromisná odolnosť voči poveternostným vplyvom a mechanickému namáhaniu. Nevýhodou je skutočnosť, že občas sa komplikovanejšie kombinuje s outfitom.

Striebro je o niečo lacnejšie ako zlato, no zároveň je aj menej odolné. Časom začne černieť a ani jeho odolnosť voči mechanickému namáhaniu nie je totožná so zlatom. Na druhej strane, strieborná farba sa jednoduchšie kombinuje s inými farbami outfitov.

Kvalitné šperky pre každého

Vráťme sa k úvodu a kvalitným šperkom. Možno sa pýtate, kde také kvalitné luxusné šperky zoženiete. Naša rada je jednoznačná – v ponuke Tous. Tous sa na výrobu šperkov špecializuje už od roku 1920 a v jeho ponuke nájdete špičkové a štýlové moderné šperky pre ženy, mužov a deti. Tak neváhajte a darujte svojim blízky darček, ktorý im vyčarí úsmev a budú si ho ešte dlho pamätať – darujte luxusný šperk Tous!