Existujú dobré a zlé  zamestnania a aj také, ktoré vás nútia vytrhať si všetky vlasy na hlave. Väčšina z nás nemá problém stretávať sa s dobrom a zlom, ale keď je situácia v práci neustále otrasná, je čas myslieť na zmenu zamestnania.

Je mi jasné, že všetci nemôžeme byť rokové hviezdy, filmový herci, ale na rovinu. Koľko útrap ešte znesiete, kým začnete uvažovať nad zmenou zamestnania?

Tu je osem krokov, ktoré vám pomôžu rozhodnúť či potrebujete v práci zmenu.

1. Ste nešťastní

Na tomto svete existuje množstvo nešťastných ľudí a rovnako existuje milión dôvodov prečo tomu tak je. Ak máte pocit, že vaša práca z vás a vášho kolegu vyčerpáva všetku radosť, je čas posunúť sa ďalej. Samozrejme, vždy nebudete mať ustlané na ružiach. Niekedy to bude chcieť vydržať zložité situácie, ale všetko má svoje limity.

2. Máte strach chodiť do práce

Keby mala väčšina z nás na výber asi by sme volili možnosť nechodiť do práce každý deň. Je to úplne normálne a odôvodniteľné. Ak ste podobní ako ja, tak sa s najväčšou pravdepodobnosťou vždy, ako je to možné, snažíte vymýšľať spôsoby ako v nej byť čo najmenej. Ako sa cítite keď vám ráno zazvoní budík? Unavení je fajn. Plný strachu a stresu nie je.

3. Ovplyvňuje vaše zdravie

Ak pracujete v azbestovej alebo uholnej bani, je jasné, že vaša práca má veľký vplyv na vaše zdravie. Avšak, ak pracujete za počítačom a ste od karcinogénov vzdialený počas celého dňa, to neznamená, že vaše zdravie nemôže byť oslabené. Chronický stres má totiž tiež veľa škodlivých účinkov na vaše zdravie.

4. Kradne vám vaše sny

Ak sa pristihnete, že prácu, ktorú robíte roky vlastne nenávidíte, je čas sa prebudiť. Možno ste len priveľmi lenivý nájsť si novú. Možno sa obávate aktuálneho stavu na pracovnom trhu. Možno vám chýba sebaistota ísť preč a prinútiť sa nejakú si nájsť. Čokoľvek to je, treba to zmeniť. Nevzdávajte sa vašich snov. NIKDY! Nevravím dať výpoveď a potom hľadať. Vravím aby ste si vyhradili nejaký čas kedy sa začnete pozerať po inej práci, a uskutočniť zmenu, keď bude správny čas pre vaše financie, rodinu atď.

5. Žiadny priestor pre rast

Všetci sa snažíme dosiahnuť pre seba to najlepšie alebo aspoň by sme sa o to mali pokúšať. Osobný rast je niečo čo by mal zažiť každý jedinec. Ak ste držaný pri zemi vašou prácou, je čas si zbaliť veci a odísť. Ak cítite, bez ohľadu na vašu snahu a výsledky, že vaša súčasná pozícia v práci je vašou jedinou, je čas na zmenu.

6. Zlá práca

Keď ste boli na vysokej školy a pracovali ako brigádnik na nejakej farme, vedeli ste, že je to len dočasné. Avšak v reálnom svete pracujeme pre prežitie. Strávime minimálne 40hodín týždenne v práci. Možno vám bude trvať pätnásť rokov kým si nájdete tú správnu prácu. Nezabúdajte však, že potrebujete nájsť niečo čo vás spraví šťastných.

7. Nie je v súlade s vašimi hodnotami

Pracovať v robote, ktorú máte radi len kvôli výplatnej páske je jedna vec. Avšak, ak pracujete v práci, ktorá nie je v súlade s vašimi hodnotami a morálkou, tak to už je vážny problém. Ak vaša firma od vás vyžaduje niečo, čomu neveríte, je čas podniknúť zmenu.

8. Kompletná strata času

Najcennejšou komoditou na zemi je čas. Je pravda, že všetci pracujeme pre živobytie a to nám zaberá čas. Pokiaľ nie je naša práca ničím iným ako stratou času, nájdite si niečo zmysluplnejšie. Jednoducho buďte iní, robte zmeny.
Čokoľvek stojí za tým, že ste momentálne nespokojní s vašou prácou, spravte s tým niečo. Nehovorte mi nič o vysokej nezamestnanosti alebo o pocite bezpečia vo vašej práci. Vaše duševné zdravie za to všetko nestojí.

Bežte a nájdite si prácu, ktorú budete ľúbiť!


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup