Stretli sme sa s tým už asi všetci. To ráno keď zazvoní budík a vy máte chuť na plné ústa zakričať „Nieee!“. Niekedy to súvisí s aktuálnym nedostatkom motivácie, niekedy nám stačí ranná káva a sme ako znovuzrodení. Čo ak je v tom ale niečo viac? Čo ak nám už len pomyslenie na našu prácu prináša zimomriavky a prenasleduje nás na každom kroku? Znamená to, že by sme mali uvažovať o zmene zamestnania?

Mnohí si myslia, že ak je pre nás práca nepriateľom číslo 1, bude veľmi jednoduché vzdať sa jej. To ale nemusí byť pravda. Pocit, že si nenájdeme nič lepšie, alebo nebodaj skončíme na ešte horšej pozícii nám niekedy bráni spraviť dôležité rozhodnutie. Podstatné je ale jedno pravidlo: Žiadna práca nemá cenu vášho zdravia. V skutočnosti, nič nemá cenu vášho zdravia.

Zvoľte si prácu, ktorú milujete a už nikdy nebudete musieť pracovať. – Konfucius

Ak zažívate niektoré z nasledujúcich znamení vo svojom živote na dennom poriadku, mali by ste sa skutočne zamyslieť, či nie je najlepšie riešenie zmeniť zamestnanie.

1. Nenávidíte ranné vstávanie do práce

Ak sa po zazvonení budíka radšej zakryjete vankúšom, alebo sa obrátite na druhý bok a začnete vzlykať, asi to nie je ideálne ráno. Skúste pouvažovať, čo je hlavná príčina vašej nechuti k vstávaniu. Sú to nejaké konkrétne úlohy, ktoré vás v práci čakajú? Alebo je to niekto s kým sa v práci stretávate? Alebo ste iba znechutený z toho každodenného stereotypu? Ak si dokážete určiť, čo vás najviac trápi, možno dokážete nájsť spôsob ako problém vyriešiť. Bez nutnosti meniť zamestnanie.

2. Vôbec vás nezaujíma čo robíte

Asi neexistuje nič horšie ako vykonávať prácu, ktorá vás vôbec nezaujíma a nemá nič spoločné s tým, čo od života očakávate a aké sú vaše ciele. Nezáleží na tom, či to dokážete kvôli dobrému zárobku prekusnúť. Váš život nikdy nebude naplnený, ak budete v práci apatický. Môže sa to dokonca preniesť aj do vášho súkromného života, kde môže apatia veľmi poškodiť vašim vzťahom.

3. Vaša práca je tak monotónna, že je nudná

Ak je vaša práca tak monotónna, že každý deň bojujete s nudou, zrejme je čas posunúť sa niekde inde. Ak nepomôže ani rozhovor s vašim šéfom a nevidíte ani najmenšiu šancu, že by sa niečo mohlo zmeniť k lepšiemu, najlepšie bude porozhliadnuť sa po niečom inom.

4. Cítite sa zaseknutý

Nemáte sa kam v práci posunúť, alebo vám práca nemá okrem financií čo ponúknuť? Pre niektorých ľudí, bez perspektívy, to môže byť vyhovujúce. Vy ale chcete na sebe neustále pracovať a vo vašej firme to vidia inak. Zaregistrujte sa na Profesii ešte dnes.

5. Máte strach z ekonomického stavu vašej firmy

Ak sa ekonomickým stavom vašej firmy zaoberáte každý deň a bojíte sa, či dostanete svoju výplatu načas, dokáže to veľmi ovplyvniť váš pracovný výkon. Ak nevidíte reálnu šancu na zlepšenie tejto situácie, konajte kým nebude neskoro.

6. Bádate na sebe fyzické zmeny z neustáleho stresu

Naša práca a pracovné prostredie nesmierne vplývajú na našu fyzickú kondíciu a zdravotný stav. Ak priberáte alebo chudnete, mávate časté bolesti, pociťujete stavy úzkosti, alebo melancholické stavy, mali by ste zvážiť iné možnosti zamestnania.

7. Váš šéf potrebuje vyháňača diabla

Ak ste kvôli svojmu nadriadenému v permanentnom strese a v panike až tak, že v noci nespíte a cez deň sa cítite menejcenný, zbaľte sa a UTEČTE! Žiadne peniaze za to nestoja, verte mi.

8. Nemáte čas na seba a na svojich blízkych

Ak pracujete 15 hodín denne, dlho do noci a už sa viac necítite ako človek, ale ako robot, prestaňte. Stanovte si harmonogram, zlepšite time management, venujte sa sebe a svojim priateľom a začnite žiť. Aký zmysel má zarobiť peniaze, ktoré nemáte ako minúť? Neprežívajte. Žite!

Zdroj: lifehack.org


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup