Existujú ľudia, ktorí sa vrhnú na povinnosti, ktoré prináša nový deň, ešte pred tým, ako vyjde slnko. Títo ľudia stihnú za deň oveľa viac ako my, ktorí sa nevieme dostať z našich pohodlných, vyhriatych postelí.

Čo núti týchto ľudí vstávať tak skoro? Kto za to môže?

Teoreticky, vaša produktivita by nemala závisieť od toho či vstanete o štvrtej alebo o jedenástej ráno. Veľmi však záleží na kvalite vášho spánku, počas ktorého sa zotavuje vaše telo a mozog.

Ľudia, ktorí vstávajú skoro ráno majú určité ciele, ktoré chcú dosiahnuť a v tom, aby ich naplnili, ich nezastaví nikto

Slnko ma v posteli nezastihlo už päťdesiat rokov – Thomas Jefferson

Pre ľudí, ktorí vstávajú skoro, je svet malý. Poďme sa ale pozrieť, čo ich núti vyskočiť z postele ešte pred tým, ako zazvoní budík.

1. Dajte si na ráno záväzky

Bohužiaľ, často to môže vyznieť kruto, ale ako ľudia, sme obeťami svojich zvykov. V niektorých prípadoch to však môže byť veľmi nepríjemné. Zvlášť, ak sa pokúšame zaviesť do nášho života nové veci. Preto je dobré sa riadiť pravidlami, ktoré nám dáva 24 hodinový denný cyklus.

To znamená, že pokiaľ zistíte, že počas ranných hodín sa vám pracuje najlepšie, mali by ste si na to zvyknúť a povoliť tak vášmu telu podporiť vás v snahe vstať skorej.

Som si istý, že týmto spôsobom vyskočíte z postelí oveľa jednoduchšie.

2. Ráno jedzte ako kráľ, večer ako chudák

Naše telá budú fungovať optimálne vtedy,  ak budeme ráno jesť ako králi a večer ako chudáci. To znamená, že je oveľa lepšie jesť väčšie a ťažšie jedlá ráno, pretože vám dajú viac energie, ktorú môžete počas dňa spáliť.

Jesť ako chudák, znamená dať si večer ľahšie jedlá, ktoré vám umožnia ľahšie zaspať. Ak vaše telo funguje normálne a nemáte žalúdočné vredy, ísť spať na prázdny žalúdok vám umožní oveľa lepší spánok. Počas noci sa tak nebude vaše telo sústrediť na trávenie, ale bude mať oveľa viac času na zregenerovanie vašich buniek a vy sa tak zobudíte ako znovuzrodení.

3. Žite za nejakým účelom

Vaše deti budú robiť všetko možné len, aby nemuseli ísť večer spať. Tie isté deti však sú prvé, ktoré ráno buntošia a nemôžu už viac ležať v posteli. Jednoduchý dôvod takéhoto správania je, že nechcú zmeškať ani sekundu života.

Ako dospelí možno potrebujeme viac presvedčenia, ktoré vám napovie, že nechcete zmeškať určité veci.

To čo chceme nemusí byť nutne to, prečo by sme boli ochotní zomrieť,  ale pri najmenšom dôvod, prečo sme ochotní žiť.

4. Každý deň si plánujte

Plánovanie je jedna zo základných vecí ako maximálne sústrediť vašu myseľ na dosahovanie cieľov a samozrejme hrá dôležitú úlohu v tom, aby sme mali každý deň skvelý.

Na naplánovanie vášho dňa nepotrebujete viac ako 15 minút pred spaním. Taký plán by mal obsahovať čas vstávania, čas jedenia, rozpis najdôležitejších úloh dňa a samozrejme nesmiete zabudnúť ani na relaxačné aktivity.

Mať nabitý diár mi umožňuje stihnúť za deň viac vecí, zažiť viac zábavy a nemrhať čas na zbytočnosti.


Šťastní ľudia plánujú akcie, nie výsledky – Dennis Wholey

5. Vodný trik

Trocha vody pred spaním a pol litra hneď ako vstanete. Voda pred spaním vás uvedie do zotavovacieho procesu.

Pol litra vody po prebudení plní dva účely. Po prvé dáva do chodu vaše telo a myseľ a o ďalšej funkcií som sa dozvedel od endokrynológa (veľmi kvalifikovanej osoby), ktorý povedal, že pohár vody po prebudení, spúšťa vo vašom zažívacom trakte množstvo procesov, ktoré spôsobujú, že vaše telo sa začne zbavovať nečistôt.

6. Ranné cvičenie

V bode číslo jedna som spomenul, že naše telá sú prispôsobené na 24- hodinový cyklus. To znamená spánok, cvičenie, jedenie a iné veci, ktoré vykonávame počas dňa. V podstate sme niečo ako stroje, ale z mäsa a kostí.

Preto je veľmi dobré si ráno dopriať pár cvikov. Rozpumpuje to vo vás krv a pomôže naštartovať na vyššie obrátky.

Tí, ktorí tvrdia, že nemajú čas na cvičenie, si nájdu skôr či neskôr čas na chorobu – Edward Stanley

Raz si na túto rutinu úplne zvyknete a vaše telo bude pripravené poskytnúť vám kopec energie predtým, ako začnete cvičiť

7. Spravte si čas pre seba

Žiadne ráno nemôže byť dostatočne uspokojujúce ak si nenájdete čas na seba. Je jedno či si budete prečisťovať myseľ meditáciou alebo čítať ranné noviny. Jednoducho sa uistite, že vo vašom diári máte vyhradený čas pre seba.

Existuje množstvo rôznych vecí, ktorých vykonávanie si užívate. Ide však o to, že ak radi vykonávate niečo hneď po prebudení, nebudete schopní čakať až kým zazvoní budík, ale okamžite ako to bude možné, vyskočíte z postele .


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup