Ako často ste vo vašom živote spravili kompromisy a skončili ste tak niekde, kde ste vôbec nechceli? Ako často ste odložili vaše sny s tým, že sa k nim neskôr vrátite?

Vždy sa nájde niečo, čo treba vykonať. Musíte sa ale spýtať sami seba, či  to naozaj treba vykonať, alebo či sa len nesnažíte niečomu vyhnúť, pretože vo vnútri sa bojíte. Bolo vám niekedy povedané, že nemôžete nasledovať vašu vášeň a žiť podľa nej? V našom okolí je veľa odporcov, dá sa ale povedať, že majú pravdu? Sú šťastní? Koniec koncov, na čom naozaj záleží je, ako sa cítite vo vnútri.

Dôležitú otázku, ktorú si môžete položiť znie „Robím naozaj čo chcem?“

Ale naozaj. Prináša vám to, čo robíte naozaj potešenie?

Čo tým mám na mysli?

Jediný pohľad, ktorý vám na to môžem poskytnúť je môj vlastný. Nasledovať vášeň pre mňa znamená robiť veci, pri ktorých sa cítim nadšene. Ako príklad uvediem posledné tri mesiace, ktoré som zasvätil učeniu sa cudzieho jazyka. Počas daných troch mesiacov bolo štúdium mojou jedinou vášňou.

Pravdepodobne ste na tom rovnako ako ja a máte veľa vášní a záujmov. Je to skvelé, ale na druhej strane vás to môže paralyzovať. Je ľahké cítiť sa preťažený a obávať sa strát. Existuje toľko rôznych ciest, ktorými sa vydať, no pravda je taká, že keď sa niečomu nevenujeme, skončíme ničnerobením.

Robiť to čo nás baví, je jednoducho to, čo tak cítime. Môžete mať prácu, do ktorej chodíte. Môžete mať rodinu, o ktorú sa staráte. To ale neznamená, že nemôžete nasledovať svoju vášeň. Nie je to všetko alebo nič. Všetci môžeme hľadať výhovorky, ale ľudia, ktorí sú naozaj šťastní, sú ľudia, ktorí do toho skočili a robia, čo naozaj chcú.

Nejedná sa o nadľudí. Nie sú bez strachu a väčšina z nich sa cíti presne ako vy. Je možné, že nebudete môcť nepretržite nasledovať svoju vášeň, ale naozaj sa s tým nemusíte ponáhľať. Každé dobrodružstvo začína prvým krokom a keď nezačnete teraz, tak potom kedy?

Ako nasledovať svoju vášeň?

Nasledovať vášeň treba krok za krokom. Pokrok zaznamenávate pokiaľ sa budete držať správnej cesty. Niet pochýb o tom, že robiť to čo chcete vyžaduje tvrdú prácu. Neexistuje však žiadne iné riešenie. Okrem toho rád pracujem, takže mi nerobí problém tvrdo pracovať. Ak sa o to naozaj pokúsite, uspejete

Zoberte príležitosť do vašich rúk

Keď som prvý krát začal, bol som zmätený. Ak mám byť úprimný, doposiaľ aj z veľa vecí stále som, ale robím čo môžem a stále sa snažím ísť vpred. Uvedomil som si, že cesta v pred spočíva v jednotlivých krokoch, v jednotlivý deň. Môžete si plánovať a pozorovať koľko chcete, no nič sa nebude diať, pokiaľ to nezoberiete do vlastných rúk.

Všetci máme strach, obavy a sme zmätení. Je to úplne normálne. Môžete si pripustiť tieto pocity a pohnúť sa vpred.

Dokonca aj teraz, keď robím to čo chcem a milujem, stále sa v mysli obávam. Myseľ bude vždy vyrábať nové problémy.

Nezáleží na tom, či ste bohatí alebo chudobní, vaša myseľ bude vytvárať stále problémy, pretože tak funguje.

Skôr, či neskôr sa aj tak budete musieť spýtať sami seba, ako dlho si budete odkladať cestu za svojou vášňou. Realita spočíva v tom, že ak naozaj chcete, okamžite v tomto momente sa môžete vydať na cestu za svojou vášňou.

Opýtajte sa sami seba. Čo pre to môžete spraviť práve teraz? Nezáleží na tom, čo je to. Môže to byť dokonca aj zlý krok, ale aj ten sa môže stať odrazovým mostíkom, ktorý vás dovedie úspechu.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup