Vraví sa, že zvyk je železná košeľa. Ja osobne si neviem predstaviť ráno bez dobrej kávy. Existujú však zvyky, ktoré vykonávame úplne podvedome a považujeme ich za normálne. Úspešní ľudia však tieto zvyky považujú za neprípustné a ich život je priamym dôsledkom ich vedomých volieb a zdravých zvykov.

Nasledujúci zoznam obsahuje zopár zvykov, ktoré ľudia niekedy neúmyselne vykonávajú, ale úspešní ľudia ich zďaleka obchádzajú. Zbaviť sa ich bude možno pre niekoho náročnejšie, ale na svojej ceste k úspechu vám budú iba na obtiaž.

1. Nezačínajú ich deň bez cieľa alebo plánu

Úspešní ľudia majú nielen jasne definované krátkodobé aj dlhodobé ciele, vedia dokonca čo musia zvládnuť každý deň, aby sa k svojim cieľom priblížili čo najviac. Naplno využívajú takzvanú „Zlatú hodinu“, čo je prvá hodina dňa po prebudení. Je vedecky dokázané, že veci, ktoré počas prvej hodiny dňa vykonáte, či už fyzické alebo psychické, nastavia váš rytmus na celý deň.

2. Neobklopujú sa negatívnymi ľuďmi

Energia je vo všetkom, ľudské telo nevynímajúc. Je totiž jednoduché absorbovať negatívnu energiu ak sa zdržujete v okolí ľudí, ktorí sa neustále sťažujú, hľadajú si výhovorky a svoje povinnosti neustále odkladajú. Naopak úspešní ľudia sa obklopujú pozitívnymi ľuďmi, ktorí ich motivujú a pomáhajú im dosiahnuť naplniť ich ciele.

3. Nevyhovárajú sa

Úspešní ľudia sú aktívni a veci ktoré si naplánujú dotiahnu do konca. Uvedomujú si, že vonkajšie vplyvy môžu ovplyvniť a narušiť ich plány, oni však preberú absolútnu zodpovednosť za prístup akým k týmto vplyvom pristúpia. Tešia sa a majú radosť z dosiahnutia ich malých aj veľkých cieľov a robia všetko preto, aby sa vyhli bolesti z neúspechu a aby sa nevzdali ich úspechu.

4. Nezávidia úspech druhých

Veria totiž, že existuje dostatok úspechu pre každého. Vedia, že čím viac úspešných a šťastných ľudí bude na našej planéte, tým viac bude naplnená pozitívnou energiou. Ak druhí uspejú v niečom čo sa im ešte nepodarilo dosiahnuť, úspešní ľudia prejavia vďačnosť za ich úspech, pretože sa môže zmeniť na motiváciu, ktorá im pomôže dosiahnuť ich ciele.

5. Nezanedbávajú svoje zdravie

So zdravím prichádza aj sloboda a energia potrebná k tomu, aby si naplno užili ich život. Úspešní ľudia si sú plne vedomí, že ak nie sú fyzicky, psychicky a emocionálne zdraví, nemôžu pre ľudí, ktorí sa na nich spoliehajú spraviť maximum.

6. Nežijú v minulosti

Uvedomujú si, že minulosť sa už stala a ten moment viac neexistuje. Pokiaľ sa budete zdržiavať minulosťou a tým čo už bolo, nebudete sa môcť naplno venovať súčasnosti. Ak ste v minulosti zažili problémy a nebolo všetko jednoduché, pozrite sa na seba dnes a uvedomte si, že ste na tom oveľa lepšie. Vaša minulosť nemá vplyv na to čo môžete dosiahnuť od tohto momentu. Precvičujte schopnosť aktívne plánovať svoju lepšiu budúcnosť, ktorú si zaslúžite.

7. Nikdy sa neprestanú vzdelávať

Úspešní ľudia majú mentorov a učiteľov, ktorí ich inšpirujú a motivujú keď to potrebujú. Celý život sa učia nové veci a sú otvorení k rôznym formám zlepšovania ich samých a rovnako aj ich životov. Na vzdelávanie majú vždy vyhradený svoj čas, pretože vedia, že nové vedomosti im pomôžu posunúť sa ďalej.

8. Nezameriavajú sa na negatíva

Ak sa v živote úspešných ľudí vyskytnú náročné situácie, snažia sa čo najrýchlejšie nájsť pozitíva, ktoré im môžu priniesť nové skúsenosti. Pripomenú si, že takýchto prekážok už preskákali veľa, takže ďalšia nebude taký problém. Úspešní ľudia sa nezameriavajú na to, čo zlé by sa mohlo stať, ale na to, čo musia spraviť aby sa to nestalo.

zdroj: lifehack.org


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup