Citáty o živote tvoria najobľúbenejšiu časť mojej série o citátoch. Preto dúfam, že si ich vychutnáte rovnako, ako aj ja.

1. „Život sa mení. Rozvoj je ľubovoľný. Vyberte si rozumne.“ – Autor neznámy

Všetko okolo vás a aj vo vnútri vás sa neustále mení. Ľudia, ktorí odmietajú tento proces sú tí, ktorí neustále vyplakávajú a sťažujú sa. Nachádzajú sa v neustálej vnútornej agónii. Choďte vpred, buďte zvedaví, pýtajte sa správne otázky a nezabúdajte dýchať.

2. „Dobrý cestovateľ nemá žiadne presné plány a nezameriava sa na príchod.“ – Lao Tzu

Majte plány ale nebuďte na ne príliš upnutí. Buďte prítomní a sústreďte sa na každú úlohu. Premýšľanie nad konečným cieľom vám spôsobuje iba stres, pretože vaša myseľ sa sústredí na budúcnosť, namiesto toho, aby sa sústredila na to, čo vás ďalej čaká.

3. „To čo by ste nespravili sebe, nerobte ani ostatným.“ – Confucius 

Veľmi jednoduchý citát, ale za to veľmi silný. Ak by každý podľa neho žil, svet by bol oveľa lepším miestom. Zachádzajte s každým s rešpektom a s patričnou úctou, pretože určite chcete, aby tak bolo zachádzané aj s vami. Nemám pravdu?

4. „Jedného dňa sa vám váš život premietne pred očami. Uistite sa či to má zmysel sledovať.“ – Autor neznámy

Jedného dňa zomriete. Prečo sa nepokúsiť, aby váš život naozaj stál za to? Každá obava, ktorú ste mali zmizne. Obavy existujú len preto, lebo v nich veríte a preto, lebo im to dovolíte.

5. „Niekedy je menej vyjazdená cesta menej vyjazdenou z nejakého dôvodu“ – Jerry Seinfeld

Ak začínate robiť niečo nové, nemusíte sa  pokúšať o znovuobjavenie kolesa. Je celkom normálne ak sa budete učiť od niekoho, kto už sa podobnej činnosti úspešne venuje.

6. „Majte vždy na pamäti, že vaše vlastné rozhodnutie uspieť je dôležitejšie ako akékoľvek iné“ – Abraham Lincoln 

O vašom úspechu rozhodujete vy. Žiadne nástroje, stratégie alebo kurzy to za vás nespravia. Ak má niekto odhodlanie, ale zlé nástroje, aj tak môže uspieť. Avšak ak má niekto slabé odhodlanie a najlepšie nástroje na svete, určite by som na takého človeka nestavil.

7. „Ľudia trávia celé životy hľadaním šťastia a pokoja. Naháňajú sa za prázdnymi snami, závislosťami, náboženstvami, dokonca za druhými luďmi, dúfajúc, že im pomôžu vyplniť prázdnotu v ich vnútri. Iróniou je, že jediné miesto kde majú hľadať je u nich samých.“ – Romana L. Anderson 

Naozaj nie je kam ísť. Nikde nemusíte byť. Šťastie vychádza z vašeho vnútra a hľadať ho niekde na okolí vás iba viac zakopáva do zeme.

8. „Kto nemá dostatočnú odvahu riskovať, nikdy v živote nič nedosiahne.“ – Muhammed Ali

Musíte byť ochotní riskovať. Mám na mysli ponoriť sa do neznáma a ísť za vecami, ktoré vás nadchýňajú, dokonca aj ak sa ich obávate.

9. „Príroda sa neponáhľa, napriek tomu vždy všetko stihne“ – Lao Tzu

Neexistuje žiadny dôvod, aby ste sa niekam ponáhľali. Dokonalosť života leží na schopnosti prijať vnímanú nedokonalosť. To je dôvod, prečo vám odporúčam, aby ste si našli vašu vášeň, pretože život je proces, ktorý nikdy nekončí. Ak si nájdete niečo, čo radi robíte, budete pokojní.

Toľko k citátom o živote. Želám krásny deň!

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup