Každý z nás má dni kedy sa zdá, že nevidí zmysel v tom čo robí. Všetko sa nám zdá byť bezvýznamné a zbytočné. Vaša motivácia je na dne no práca musí byť aj tak hotová.

Možno pracujete pre zamestnávateľa alebo ste podnikateľ. Vaša práca je možno zaplatená alebo nie, buď ste rodičom na plný úväzok, alebo študujete na vysokej škole.

Akákoľvek je vaša situácia, otázka je ako nájsť zmysel vo vašej práci a získať späť motiváciu.

1. Zamyslite sa nad vašimi hodnotami

Čo je skutočne pre vás dôležité? Možno je to vaša rodina, zdravie alebo kariéra. Možno je to len čas, ktorý môžete stráviť samy pre seba na robenie vecí, ktoré máte radi.

2. Pozerajte sa na výsledok

Akokoľvek veľmi si užívate vašu prácu alebo váš život ako celok, stretnete sa niekedy s úlohami, ktoré jednoducho nebudete radi robiť. Cieľom je však mať ich hotové. Keď  umývate riady, nie je to preto lebo sa radi hráte s jarovou vodou, ale preto, lebo chcete udržať vašu kuchyňu v čistote.

Skoro každá úloha sa stane viac zmysluplná, keď prídete na to, čo sa snažíte vlastne dokončiť a na to, aký má byť výsledok na jej konci .

3. Naučte sa niečo nové

Pri úlohách, ktoré sú ťažké, únavné alebo pri ktorých sa zdá, že nevedú k ničomu sa môžete sústrediť na to čo sa naučíte počas tohto procesu. Často naučiť sa niečo nové znamená začať od základov, a to nemusí byť veľmi vzrušujúce. Ale je potrebné sa dostať cez veľmi jednoduché úlohy, predtým ako sa presuniete na ťažšie, viac zaujímavé.

Ak sa napríklad učíte programovať, tak váš prvý program väčšinou nerobí nič. Je to len obyčajné “ Ahoj svet“ vypísané na monitore vášho počítača. Ale aj to k tomu patrí. Predtým ako vytvoríte náročnejší program si musíte jednoducho prejsť základnými vecami.

4. Premýšľajte nad tým komu vašou prácou pomáhate

Ak skutočne bojujete s tým nájsť nejaký zmysel vo vašej práci, potom skúste myslieť na osobu, ktorej vašou prácou pomôžete. Možno vysávanie nie vaša obľúbená činnosť, ktorú doma vykonávate. Dokonca sa možno nestaráte ani o to aby bola vaša podlaha alebo koberec u vás doma čistý. Ale zamyslite sa nad tým, že čo si asi tak pomyslí váš partner, keď príde domov do čistého útulného bytu.

Keď sa nad tým tak zamyslíte, tak väčšina úloh do ktorých sa zapojíte bude mať pre niekoho nejaký úžitok.

5. Buďte pyšný na to, že odvádzate dobrú prácu

Nakoniec ak bojujete s tým nájsť objektívny zmysel vašej práce, potom sa skúste sústrediť na seba ako osobu. Veľa z nás má uspokojenie z toho, že robí prácu dobre, bez ohľadu na to ako je práca zaujímavá alebo či v nej vidí nejakú dôležitosť. Dokonca aj ak viete, že šéf vás nebude kontrolovať a stáť nad vami v nasledujúcich mesiacoch, vy stále môžete nájsť zmysel v práci a to tým, že budete odvádzať najlepší výkon.

Je dobré byť schopný si povedať, že do všetkého pôjdete na sto percent. Takéto motivovanie má veľký zmysel a je veľmi dôležité, pretože len poctivou prácou  dosiahnete dlhodobé úspechy.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup