Navrhovanie vlastného trička môže byť zábavná, kreatívna činnosť. Neviete, ako na to? Poradíme vám.

Návrhnúť vlastné tričko si môže prakticky každý. A vôbec nezáleží na tom, či si ho aj sami vytlačíte, alebo tento krok zveríte do rúk profesionálov.

Pýtate sa, ako vybrať správne tričko? Tento krok prechádza samotnému designovaniu. V článku nájdete super tipy, ako si tričko vybrať tak, aby vám padlo ako uliate. Čo musíte pred výberom tričko zvážiť:

  • ideálna veľkosť a tesnosť
  • ramenné švy
  • správna dĺžka trička a rukávov
  • výstrih trička

Tak správny model už máte. Poďme sa pozrieť na potlač. Ak nepatríte medzi kreatívnych jedincov, super nápady nájdete na  trickovy.sk.

Tričko s vlastnou potlačou pre odvážnych

Tričko s vlastnou potlačou pre odvážnych

Pred konkrétnym návrhom sa zamyslite nad tým, čo má tričko predstavovať a ako v ňom chcete pôsobiť. Možno chcete niečo na mieru, možno vtipný nápis, prípadne obľúbený citát.

Na tričku môžete mať samozrejme aj vlastnú vlastnú fotografiu. 

Ak túžite po tričku s vlastným obrázkom či kresbou, musíte sa zamerať na to, ako bude vyzerať na textile. Dôležité je aj ladenie farieb. 

Farebná schéma je veľmi dôležitá najmä kvôli kontrastom farieb. Je potrebné ich prispôsobiť podkladu – teda svetlejšiemu alebo tmavšiemu tak, aby správne vynikli. Dajte si pozor na to, že niektoré svetlé farby vyzerajú žiarivejšie na textilnom materiály, než ich vidíte na obrazovke počítača.

Svetlé tričko s vlastnou potlačou

Ak nosíte svetlé tóny, vyhnite sa pastelovým farbám. Môžu byť síce viditeľné, ale zdiaľky sa nápis alebo obrázok bude rozoznávať len ťažko. A o to predsa ide! Aby každý videl, čo hrdo nosíte na svojom tričku. Aké farby vynechať:

  • žltá
  • svetlo modrá
  • svetlo ružová

Pokiaľ sú vám predsa len pochuti pastelové odtienie, potlač je potrebné obtiahnuť tmavšou farbou, ktorá zlepší viditeľnosť.

Tmavé tričko s vlastnou potlačou

Pri tmavých tričkách platí pravý opak. Najlepšie vyzerajú so svetlejšími odtieňmi, pri ktorých sa dá pekne vyhrať s tieňovaním. 

Vždy si premyslite aj to, či zvolíte analógové, teda farby, ktoré stoja vo farebnom kruhu vedľa seba a vzájomne sa dopĺňajú, alebo sa radšej necháte uniesť kontrastnými odtieňmi. Tie sú naproti sebe.

Každopádne fantázii sa medze nekladú. Či už si vyberiete z predtlačených vzorov, obrázkov a nápisom, alebo si navrhnete vlastný, je len a len na vás.