Často postrádame motiváciu, ak naše práce a výtvory nedostávajú pozornosť, akú by si zaslúžili. Je veľmi jednoduché vzdať sa a uzavrieť sa, čo postupne vedie k tomu, že nekonáme tak, ako by sme mohli. Sám som si tým prešiel a myslím, že vy rovnako. Avšak, práve tieto situácie nám umožňujú, aby sme ukázali naše odhodlanie, silu a rozhodnosť pre úspech. Jedná sa o momenty, ktoré nás rozdeľujú na víťazov a porazených!

V čom teda spočíva kľúč k tomu, aby sme ostali motivovaní aj, keď nám pripadá, že všetko ide proti nám?

Presvedčenie

Vaše osobné presvedčenie je doslova všetko. Nie som prvý ani posledný, ktorý to tvrdí. Celková premena, ktorú som zaznamenal ukázala, že zmena myslenia je neuveriteľná vec! Ak sa prestanete báť všetkého naokolo a začnete veriť v seba a svet, váš život sa rázom zmení. Budete sa cítiť šťastnejší, vyváženejší, sebavedomejší a v neposlednom rade silnejší, čo sa premietne do vašej práce a výkonu. Keď budete veriť dokážete to a na základe toho si vytvoríte miesto pre úspech, bez ohľadu na hospodárske okolnosti a podobne. Budete tak schopní preniesť sa cez rôzne pochybnosti a strachy.

Ľudia

Ľudia, ktorí vás obklopujú sú nesmierne dôležití. Ťahajú vás dolu? Snažia sa spomaľovať vás? Majú negatívny vplyv na vašu náladu? Obmedzujú vaše myslenie?

Nezáleží na tom, akí ste silní, aké máte sebavedomie, keď trávite príliš veľa času s ľudmi, ktorí obmedzujú vaše zmýšľanie, ovplyvní to vašu osobnosť a rázne obmedzí aj celkovú výkonnosť.

Avšak, ak vyhľadávate ľudí s rovnakou víziou, akú máte vy, tak ste už zaznamenali významný úspech, ktorý vám uľahčí napredovanie. Pretože práve títo ľudia vás posunú do nových výšok a budú s vami oslavovať prípadný úspech, čo povedie k tomu aby ste boli aj naďalej motivovaní.

Čím viac sebavedomých a úspešných ľudí máte okolo seba, tým väčšie šance budú na dosiahnutie vyššieho úspechu.

Inšpirácia

Ďalší významný faktor, ktorý sa postará o pozdvihnutie motivácie, je čerpanie inšpirácie z akýchkoľvek zdrojov. Čítajte knihy, počúvajte rádio, poprípade skúste rôzne kurzy. Jednoducho to musíte len objaviť. Nezáleží ako moc ste frustrovaní, vždy nájdete niekoho, kto bol v rovnakej situácii, ale nevzdal sa! Hľadajte tak nové spôsoby, myšlienky a prístupy k čomukoľvek čo robíte.

Ciele

Je nutné určiť si jasné a priame ciele, ktoré budú podporované naplánovanými aktivitami. Čím presnejší je cieľ, tým lepšie. Zamerajte sa na detaily a výsledok bude blahodarný. Viem, že to znie nudne a väčšina ľudí trávi čas ináč. Keď však neviete, ktorou cestou sa vybrať, ťažko môžete čakať, že budete dostatočne motivovaní aj v horších časoch.

Vytrvalosť

Niekedy jednoducho musíte vydržať. Zlé časy sú náročné a dokážu vás zraziť na kolená, ak však chcete naozaj niečo dokázať, musíte vydržať! Ak skúsite spomínané odporúčania, mali by ste veriť tomu, že sa to podarí zlomiť. Ak budete mať stále pocit, že sa máte vzdať, nerobte to! Jednoducho pokračujte. Pekne krok za krokom a nikdy nestrácajte z dohľadu svoj veľký cieľ.

Nenechajte sa zmiasť! Všetci sa dostávame do situácií, kedy nám pripadá, že sa nám nič nedarí a všetko čoho sa chytíme zlyhá. S pozitívnym presvedčením a v prítomnosti podporujúcich ľudí budete inšpirovaní a motivovaní natoľko, aby ste stále kráčali po ceste za svojím úspechom!

zdroj: dumblittleman

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup