21Všetci môžeme žiť naplno, byť šťastní a úspešní. Ste na pochybách? Po prečítaní nasledujúcich riadkov možno zmeníte názor.

Urobte prvý krok

Každý z nás si môže vytvoriť ideálny život a s ním aj ideálny životný štýl. Premeniť svoje sny v skutočnosť. Chce to len jediné. Urobiť prvý krok – chcieť.

Pokiaľ budete len sedieť a lamentovať nad tým, aký perfektný život má henten, prečo mne sa nedarí ako tamtomu, nepohnete sa z miesta. Pamätajte, každý si je strojcom svojho šťastia sám. Preto neriešte životy ostatných a sústreďte sa na ten svoj. Začnite a povedzte si: Chcem zmeniť svoj život. Premeniť svoje sny v skutočnosť. Tu a teraz.

Nájdite si to, čo vás napĺňa..

Stretnúť človeka, ktorý neskrýva vášeň pre to čo robí, je výnimočný okamih. Niekomu sa oči rozžiaria hrou na klavíri, pre iného môže byť vášňou šport. Pre ďalšieho je to práca, ktorú každodenne vykonáva. Každý sme iný, máme rozdielne túžby a sny. Niekedy stačí len málo a viete ich premeniť v skutočnosť. Zaujímate sa o kreslenie? Tak neváhajte a už sa konečne prihláste na nejaký kurz. Myslíte si, že už ste na to starí? Omyl. Veď na zrealizovanie svojich snov nie je nikdy neskoro. Počúvajte seba, svoj inštinkt. Zamyslite sa nad sebou, nad tým, čo vás baví a robí šťastným.

Stanovte si cieľ..

Robiť niečo bezcielne nemá význam. Či už je to v práci alebo v osobnom živote. Vždy si stanovte cieľ, ktorý chcete dosiahnuť. Až potom sa môžete rozhodnúť akou cestou sa vydáte. Aké kroky podniknete na jeho dosiahnutie. Ak vám chýba cieľ, chýba vám aj motivácia na to, aby ste niečo vo svojom živote dosiahli, niečo zmenili.

Minulosť nechajte minulosťou..

Mnohí ľudia nedokážu byť šťastní z dôvodu, že sa stále zaoberajú minulosťou. Neustále sa do nej vracajú a neustále ju rozoberajú. Čo ak by som to vtedy spravil tak či onak, čo ak by som sa lepšie učil, čo ak by som sa vtedy odsťahoval.. priveľa otázok, ktoré človeka akurát tak brzdia posunúť sa vpred. Preto nechajte minulosť minulosťou a žite pre prítomnosť. Áno, spomienky vám nikto nezoberie, ale nikto nemá ani tú moc vrátiť ten čas späť. Preto sa snažte o zmenu teraz. Aj v tejto chvíli máte možnosť niečo zmeniť a posunúť sa vpred. Osloboďte sa od minulosti, najmä od negatívnych skúseností, ktoré ste zažili. Veď už sú za vami, poučili ste sa a nedovoľte im, aby vám neustále narúšali vašu prítomnosť, vaše plány do budúcnosti a vaše šťastie ako také. Uvidíte, že sa ihneď budete cítiť lepšie.

Buďte sami sebou..

Žijeme v dobe, v ktorej sa s pretvárkou stretávame takmer dennodenne. V dobe, v ktorej vám nie každý ukáže svoju pravú tvár. Mnohí sa skrývajú za akési masky, snažia sa byť niekým iným. Možno si to ich okolie vyžaduje, možno im to aj prinesie úspech, ale za akú cenu? Hrať neustále divadlo je veľmi vyčerpávajúce. Navonok sú títo ľudia možno šťastní, ale cítia sa tak aj vo vnútri svojho ja? Preto buďte iní ako ostatní. Nebojte sa ukázať svoju pravú tvár. Hrdo kráčajte s vztýčenou hlavou, bez pretvárky a faloš, tú nechajte iným. Vedzte, že vám to v živote prinesie oveľa viac, než akési umelé pozlátko, pod ktorým sa v skutočnosti ukrýva nešťastný človek. Minimálne budete obklopení skutočnými priateľmi, ktorí vás berú takého aký ste a za to, to určite stojí.

Podeľte sa a dávajte..

Verím tomu, že nech sa človek tvári akokoľvek šťastne, pokiaľ sa o svoje šťastie nemá s kým podeliť, je v skutočnosti nešťastný. Preto nikdy nezabúdajte na svoju rodinu a na svojich priateľov. Podeľte sa s nimi o vaše radosti, šťastie, nech sú to iba maličkosti. Zahŕňajte ich pozornosťou, prejavujte im svoju lásku a vďaku za to, že ich máte. Ak budete aspoň trošku šťastní a so svojím šťastím sa podelíte, váš pocit sa znásobí.

Využite silu príťažlivosti..

Každý z nás si svoj život vytvára sám už len svojimi myšlienkami. Ak nám v hlave prúdia prevažne tie negatívne, uberá sa tým smerom aj náš život. Túto moc majú samozrejme aj pozitívne myšlienky. Niekedy je však ťažké sa sústrediť a dať im priestor. Určite to však za to stojí. Ak po niečom túžite, plne na to sústreďte svoju myseľ. Pamätajte, ak sa chcete mať zajtra lepšie, svoje zmýšľanie musíte zmeniť ešte dnes.

Verte v seba..

Keď si niekto neverí, neustále sa podceňuje či dokonca zhadzuje, asi ho to šťastným neučiní. Nikto predsa nie je dokonalý, každý má nejaké chyby. Stačí ich len prijať a vyrovnať sa s nimi. Naučte sa mať radi takých, akí ste. Verte v svoje schopnosti, v ciele, ktoré ste si stanovili. Pokiaľ tomu neuveríte, že dokážete svoj život zmeniť k lepšiemu, vaša práca je zbytočná.

Začnite..

S každým, i keď malým krôčikom sa posúvate vpred a ste bližšie k cieľu, ktorý chcete dosiahnuť. Teraz je ten správny čas. Teraz je tá chvíľa. Je len na vás, ako sa rozhodnete.

Voľbu nechám na vás, ale verím, že ste minimálne o niečo viac odhodlaní byť šťastnejším človekom ako predtým, ako ste začali čítať tento článok…


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup