vynimocnyChcete, aby bolo vaše meno spájané s veľkými osobnosťami? Chcete zostať po poslednom nádychu v pamäti miliónov ľudí? Stavím sa, že áno. Realita je však taká, že takto vysoko môže siahať iba zopár vyvolených. Zvyšok zostane po celý život priemerom.

Môj cieľ je pomôcť vám vystúpiť z priemeru a dosiahnuť niečo veľkolepé.

Prvá vec, ktorú potrebujete je sen. Ak chcete v živote vyhrať, myslím SKUTOČNE VYHRAŤ, musíte sa naučiť siahať až ku hviezdam. Ak sú vaše sny malé, nemôžete vyhrať. Chápete tomu? Nechajte si to trochu utriasť v hlave. Jednoducho trochu pouvažujte nad touto myšlienkou.

Ak nemôžete v živote vyhrať bez veľkých snov, prečo sa teda nepokúšate snívať o tak veľkých veciach ako sa len dá?

Ste si istý, že chcete žiť život, ktorý nekončí víťazne? Nie, nechcete. Tak prečo v sebe nepozbierate odvahu a nepokúsite sa aj o nemožné?

Nemôžete si predsa dovoliť, že budete jedného dňa plný ľútosti ležať na smrteľnej posteli a konštatovať, že všetko čo vás v živote postihlo bola iba bieda, napriek tomu, že ste si zaslúžili úspech.

Snívajte vo veľkom

Jediný spôsob ako byť považovaný za víťaza je dotýkať sa hviezd. Ako povedal Donald Trump:

„Aj tak budete premýšľať, tak prečo by to nemohlo byť vo veľkom.“

Tí, ktorí premýšľajú vo veľkom sa vyhýbajú priemeru. Nechcete byť predsa priemerný? Jednoducho prehĺbte vašu myseľ. Prestaňte premýšľať v malom a rozširujte vaše horizonty.

Myslíte si, že keď Steve Jobs začínal, tak sníval o tom, ako sa stane len ďalším priemerným človekom? Jasne, že nie. Nikdy sa neuspokojil s priemerom. Namiesto toho sníval o veľkých veciach a čo je najdôležitejšie, venoval čas hľadaniu svojho sna. Nedovolil, aby udalosti každodenného života pohltili jeho myseľ. Namiesto toho sa zapojil do meditácie, aby si očistil myseľ, čo mu vzápätí dovolilo snívať o veľkých veciach a sústrediť sa na veci, na ktorých naozaj záleží. Keď sa ostatní sústredili na udržanie si postavenia, Steve mal sny zamerané na vytvorenie úplne nového odvetvia, a to je aj presne to, čo spravil.

Ak by nebol začal svoj život s víziou dosiahnuť niečo veľké, stal by sa tuctovým človekom. Bol by sa uspokojil s priemerom, avšak veľmi skoro zistil, že bol niečím výnimočný.

Vy ste tiež výnimočný.

Predtým ako začnete túto hru života, potrebujete zväčšiť hraciu plochu. Môžete dosiahnuť iba tak veľa, ako si myslíte, že môžete dosiahnuť.

V momente ako sa oddáte vašim snom, vaša myseľ sa prispôsobí. Ak ste zameraný na dosiahnutie malých snov, vaša myseľ vás bude tlačiť iba tak tvrdo, ako si tieto malé sny budú vyžadovať. Výsledkom bude, že dosiahnete iba polku z toho, čoho ste schopný. A ak patríte medzi tých pár jedincov, ktorí premýšľajú vo veľkom, snívajte ešte vo väčšom.

Ak vás vaše sny nevystrašia, nie sú dostatočne veľké.

Toto je prvý krok. Preto trénujte, aby ste sa uistili, že túto časť zvládnete. Toto je celkovo základ.

Váš život bude založený na vašich snoch. Nie len udalosti vo vašom živote, ale rovnako aj kvalita vášho života. Snívajte vo veľkom a prežite veľkolepý život, alebo snívajte v malom a uspokojte sa s priemerným životom.

Zoberte si kúsok nejakého papiera. Chcem, aby ste odpovedali na nasledujúcu otázku: Ak by bol úspech garantovaný a vy ste nemali žiadnu šancu zlyhať, čo by ste vo robili s vašim životom?

Potom, čo ste dospeli k odpovedi, uvedomte si, že práve toto je váš sen. Nájsť odpoveď na túto otázku môže zabrať určitý čas, je to však potrebné.

Ak chcete, aby bol váš koniec prekrásny, musíte začať správne. Uistite sa, že vašim snom je niečo, čo chcete veľmi dosiahnuť.

Je veľmi dôležité, aby bol váš sen produktom vašich vlastných myšlienok, nie myšlienok vašich priateľov alebo rodiny.

Ak sa budete naháňať za snom niekoho druhého, nikdy nedosiahnete významný úspech. História nám neustále ukazuje, že tí, ktorí sa stali legendami, nasledovali svoje vlastné sny. Od Martin Luthera až po Leonarda Da Vinciho.

Títo ľudia odolali vonkajšiemu tlaku, ktorý im nahováral, aby robili presne opak toho, čo chceli, ale oni to aj tak nespravili. Namiesto toho našli odvahu nasledovať hlas svojho srdca. Ja verím v to, že aj vy môžete nahromadiť rovnakú silu a nasledovať vašu vlastnú intuíciu.

Teraz vás vyzývam k dokončeniu úloh v nasledujúcom zozname.

1. Čo je hlavná vec, ktorú chcete dosiahnuť v roku 2013?

2. Zapíšte si vaše ciele na papier

3. Prečítajte si ich ako prvé každý deň ráno a tesne pred spaním (tento krok ovplyvní vaše podvedomie, ktoré bude vodítkom pre vaše činy).

Tak, a to je všetko. Rád by som k tejto téme poznal aj váš názor. Preto sa teším na vaše komentáre nižšie.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup