Koľkí z vás ste si už niekedy kúpili nejakú knihu alebo audio nahrávku, ktorá vám mala priniesť nejakú závratnú zmenu k lepšiemu vo vašom živote? Koľkí z vás ste navštívili nejaký seminár alebo prednášku, ktorá mala byť riešením pre váš problém?

Fungovalo to niekedy?

Všetci by sme radi poznali nejaké magické riešenie našich problémov. Či sa pokúšate schudnúť, zarobiť viac peňazí, trocha si zorganizovať váš život, nie je nič čudné na tom, že si želáte, aby to bolo jednoduché.

Bohužiaľ, obvykle to tak nie je.

Tu je dôvod prečo sa za tým neskrýva žiadna mágia:

Obchodníci totiž nemajú v pláne robiť veci, ktoré sú vo vašom najlepšom záujme. Ľudia, ktorí vytvárajú reklamy sa pohybujú v prostredí predaja. Väčšinu ich času sa starajú o zisk, nie o veci, ktoré sú vo vašom najlepšom záujme.

Tým chcem povedať, že veľké množstvo kníh, produktov a kurzov je veľmi nafúknutých. Či je to najlepšie predávaná motivačná kniha, alebo pilulky na chudnutie, skoro určite to bude pri predaji znieť oveľa lepšie ako to v skutočnosti je.

Obchodníci používajú širokú škálu trikov, ktoré vás majú presvedčiť, že tento produkt je konečne to zázráčné riešenie na vaše problémy. Dokonca môžu mať k dispozícií aj množstvo odporúčaní od spokojných zákazníkov… nemôžete však vedieť koľko ľudí bolo nespokojných, alebo či sú vôbec tieto odporúčania pravdivé. Môžu vám ukazovať mätúce fotky typu predtým a potom, kde je vidno ako niekto za krátku dobu schudol veľké množstvo na váhe.

Skoro vždy si treba pamätať…
 

Skutočná zmena si vyžaduje prácu

Chudším alebo lepším človekom sa nestanete v priebehu noci. Ak chcete vo vašom živote spraviť naozajstný pokrok, bude si to vyžadovať skutočnú prácu.

Viem, že to môže znieť ako zrejmá vec, ale naozaj, výsledky sa nedostavia len preto, že čítate knihu alebo navštevujete nejaké semináre. Nadobudnuté informácie musíte premeniť na činy. Ak ste ako väčšina ľudí, je možné, že sa pristihnete pri tom ako čítate knihu za knihou, navštevujete seminár za seminárom bez toho, aby ste v skutočnosti niečo robili.

Ak chcete vo vašom živote naozajstnú zmenu, musíte byť ochotní pre ňu niečo spraviť.

Dobrou správou však je, že…

Jednoduché riešenia sú často tie najlepšie.

Niekedy vás budú presviedčať, že vašim skutočným problémom je, že ste ešte nenašli to správne riešenie. Tendenciu manipulovať vašou mienkou si môžete všimnúť napríklad vo firmách zaoberajúcich sa diétnymi doplnkami. Podľa nich nechudnete preto, lebo nejete správne potraviny, ktoré zodpovedajú vašej krvnej skupine, kombinujete zlé jedlá, alebo po piatej prijímate sacharidy a rôzne iné odborne podložené odporúčania.

Nanešťastie, skutočným problémom toho, že nechudnete je, že jednoducho jete priveľa a málo sa pohybujete. Samozrejme, nejaká radikálna diéta by vám mohla pomôcť, ale len preto, pretože obmedzíte prísun kalóriií, ktoré denne príjmate.

Podobne to funguje skoro v každej inej oblasti vášho života. Potrebujete sa zbaviť dlhov? Začnite menej míňať. Potrebujete do života vniesť viacej organizovanosti? Robte si zoznamy.

Samozrejme, existuje množstvo skvelých kníh, užitočných produktov a zaujímavých kurzov, ktoré vám môžu pomôcť na ceste za vašimi cieľmi. Trik je v tom, že nebudete hľadať žiadne magické riešenia. Verte skôr autorom alebo predajcom, ktorí vám dopredu povedia, že na to aby ste sa dostali tam kam chcete, bude to vyžadovať aj nejakú námahu. Verte tým, ktorí budú schopní vám pomôcť a ukázať ako pokračovať na ceste za vašim cieľom.

Predtým ako si kúpite viacej kníh alebo nejakého vybavenie, skúste najskôr využiť to, čo už máte. Dokonca aj ak to nieje úplne na sto percent vhodné pre vašu situáciu, použite, čo môžete. Urobíte tak oveľa väčší pokrok ako keby ste mali stále hľadať niečo nové.

A koniec koncov vám ostane aj viacej peňazí vo vašej peňaženke.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup