Strach je nedorozumenie.

Učíme sa, že strach je zlý a šťastie je dobré. Utekáme od strachu naprieč šťastiu. Avšak, čo je to strach, ak nie pár pocitov v našom tele prepojených s nejakými myšlienkami?

My sme tvorcami nášho strachu, dokonca veríme, že my sme tým strachom. Jednoducho sa na svet pozeráme cez nejaký filter, ktorý sme si vybudovali životnými skúsenosťami a podľa týchto skúseností si formujeme mienku, ktorou potom pristupujeme k životu. Ak má niekto zlé životné skúsenosti, potom bude vidieť svet ako zlý dovtedy, kým sa nerozhodne to zmeniť. Samozrejme, jednoduchšie sa hovorí ako urobí.

Posolstvo, ktoré vám chcem v tomto článku odovzdať je, že vy nie ste tým strachom.
 

1. Ak sa objaví strach, jednoducho ho privítajte.

Väčšina ľudí sa snaží strach potlačiť, odolávať mu, ich cieľom je zbaviť sa ho. To však len spôsobuje v ich hlavách konflikty, ktoré to robia ešte horšie. Stavím sa, že ste to  skúšali aj vy. Ako sa vám darilo? Tipujem, že nie veľmi dobre.

Možno budete chcieť skúsiť niečo nové, tak skúste opak. Príjmite strach a dovoľte mu byť tým, čím v skutočnosti je.
 

2. Vnímajte

Vnímajte to, čo vás váš strach učí. Neexistuje vo vašom strachu nejaká vec, na ktorej by ste sa mohli priučiť? Možno vám ukazuje hlbšiu časť vášho vnútorného ja, ktorému ste do dnešného dňa nechceli čeliť. Strach sa môže zdať  strašidelný, pretože ho tak označujeme. Ak toto označenie odstránime, strach sú iba pocity a energia víriaca vo vašom tele. Presne z tejto enegie vytvárame
naše závery a hororové príbehy  toho čo sa stalo a čo by sa mohlo stať.
 

3. Palivo

Ak sa venujete niečomu, čo robíte radi, potom máte potrebné palivo na to, aby ste strach porazili. Ak máte radi písanie, ale viete, že s ním nemáte akékoľvek skúsenosti a obávate sa toho, čo by si mohli ľudia myslieť, časom nájdete palivo, ktoré vám pomôže dostať sa cez tento strach.

Pýtate sa prečo som si taký istý? Je to niečo, čo radi robíte, takže akoby ste nemohli podniknúť nejaké kroky, ktoré vám pomôžu dostať sa cez strach?

Väčšina ľudí nechá strach zastaviť ich. Veria tomu, že je skutočný, aj keď nie je. Viem, že ten pocit sa môže zdať skutočný, avšak vy ho len vnímajte, privítajte, nechajte ho tu byť a sledujte čo sa stane.
 

4. Pravda

Boli ste niekedy z niečoho na smrť vystrašení, spravili to aj tak a nakoniec ste zistili, že svet nekončí? To je spôsob akým strach funguje. Zdá sa, že je to niečo, čo sa práve deje a vy sa toho obávate, avšak to, čoho sa naozaj obávate, je iba vaše myslenie.

Len tak pre dňešok by som vám rád navrhol pokus.

Vnímajte počas dňa vaše pocity a myšlienky. Všiminite si, že si žijú svoj vlastný život. Nemôžete predvídať aké myšlienky sa vo vašej hlave zrazu objavia, takže len sledujte čo bude nasledovať a všimnite si, že vy nie ste vaše myšlienky, ani vaše emócie.
Je to síce radikálny pohľad na vec, ale oslobodí vás od utrpenia, v ktorom ste uviazli.

Môžete byť voľní, chce to len vystúpiť z klietky, ktorú ste si okolo seba vytvorili.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup