Myšlienky sú skvelé veci. Žiadna kniha nie je napísaná, žiadny biznis nie je odštartovaný, žiadne dobrodružstvo sa nekoná, bez toho aby mal niekto prvotnú myšlienku. Problém je v tom, že myšlienky sú mnohokrát väčšie, ako myslíme a neprikladáme im takú pozornosť. Taktiež majú len určitú životnosť.

Ak im však poskytneme viac času, myšlienka, ktorá vám môže zmeniť život, môže skončiť ako skutočnosť, ktorá vás bude tlačiť späť.

Prvý problém je v tom, že myšlienky zaberajú mnoho duševného priestoru a energie. Román prichádza s postavami, dejom, dialógmi, zvratmi a niekedy s úplne odlišným svetom, v akom žijeme my. Podnikateľský plán obsahuje myšlienky o produkte alebo službe, marketingové stratégie, vyhliadky ziskov a tak ďalej. Je toho naozaj veľa, nad čím musíte neustále rozmýšľať. Zatiaľ, čo by sme mohli generovať stovky ďalších myšlienok, šanca venovať sa viac ako jednému detailu je veľmi malá.

Takže ako si môžeme udržať našu skvelú myšlienku bez zmenšovania nášho duševného priestoru a kreatívnej energie? Ovplyvnite to. Kým sú vaše myšlienky pasívne, alebo abstraktné, sú nepoužiteľné. Podniknutie krokov, vedúcich ku uskutočneniu myšlienky, podporuje kreativitu a motiváciu, rovnako tak aj plnenie sna, ktorý ste už dávno chceli uskutočniť. Ani zlyhanie v tomto smere, nie je na škodu. Ak vaša myšlienka nie je až tak dokonalá ako ste si mysleli, máte spätnú väzbu a motív k premysleniu niečoho lepšieho.

Nasleduje pár rád, aby ste zo seba dostali myšlienky rýchlejšie.

 

Stanovte si okamžitý termín

Napísať kapitolu do mesiaca znie vždy lepšie, ako napísať celú knihu za rok. Písanie prvej strany vás núti začať hneď. Zlomte veľký projekt v menšie časti, čo vám okamžite ukáže výsledky, ale aj odstráni strach z posunu. Toto môže platiť pre rôzne sféry ako varenie určitého receptu, alebo navrhnutie podnikateľského plánu. Jednoducho začnite ešte dnes!

Získajte podporu danej komunity

Ak ste spisovateľ, skúste rôzne stretnutie s ostatnými spisovateľmi. Chcete rozbehnúť svoj vlastný biznis? Vstúpte do spoločenstva malých podnikateľov. Spájanie sa s ostatnými, ktorý zdieľajú vaše ciele, je skvelá cesta k získaniu povzbudenia, spätnej väzby a motivácie.

Zabudnite na „budem“

Ak si dnes skúsite zahrať na gitare, nestane sa z vás hneď gitarista. Ak napíšete 100 slov,nerobí to z vás spisovateľa. Slovíčko „budem“ dostáva vaše ciele do nejasnej budúcnosti. Ak pracujete na svojej vášni, správaním sa približujete tomu, čím sa chcete stať.

Mať skvelú myšlienku je dôležitý prvý krok, práca s ňou je však pravý dôkaz kreativity! Ako môžete uskutočniť svoje myšlienky už dnes?

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup