Radi by ste sa naučili nový jazyk, ale nebaví vás stále hľadieť do nudných učebníc a otravnej gramatiky?

Učenie sa nových jazykov môže byť vyčerpávajúca úloha. EnglishCentral našli spôsob ako spraviť učenie Anglického jazyka zábavné a pútavé. Jednoducho pozeráte videá zamerané na rôzne životné situácie. Medzi nimi sú aj videá, ktoré sa nachádzajú na Youtube. No a pritom sa učíte po Anglicky. Videá sú v angličtine a čo je hlavné dole máte možnosť sledovať simultánne anglické titulky. Kedykoľvek v čase si ich môžete zastaviť a preložiť dané slovíčko. Samozrejme nie do slovenčiny ale výkladovo, čo tiež pomáha učiť sa cudzí jazyk.

Každé slovíčko či písmeno si môžete navyše vypočuť koľkokrát len chcete a tak sa vám dostane do hlavy oveľa rýchlejšie. Po prezretí videa, môžete dané vety opakovať pomocou mikrofónu. Váš záznam sa nahrá a okamžite dostanete body, na koľko ste boli úspešní. Body sa vám zrátavajú v celkovej tabuľke, kde sa môžete porovnávať so Slovákmi a aj s celým svetom. Ja osobne som momentálne zo Slovenska prvý, tak čakám nejakú konkurenciu :D. EnglishCentral bola založená v roku 2008 Alanom Schwartzom. Vo svete si dennodenne získava stovky až tisícky nových ľudí. Podľa mňa je to momentálne najlepší spôsob ako sa naučiť rýchlo anglicky. Stačí sa len zaregistrovať a môžete sa začať učiť a to nielen jazyk, ale aj rôzne zaujímavosti z celého sveta a zaujímavé informácie pre život.

Takže ešte raz, čo dokáže English Central:

  • nájdete tam veľký počet videí z rôznych odvetví života
  • videá sú rozdelené podľa stupňa náročnosti
  • získavate body a môžete tak sledovať či ste sa zlepšili vo výslovnosti
  • čítate anglické titulky simultánne s hovoreným anglickým slovom
  • kliknutím na slovo sa vám zobrazí jeho definícia a vypočujete si jeho výslovnosť

Pre predstavu pripájam video ako to vyzerá v praxi:

Prajem veľa zdaru v učení a ak vás táto stránka upútala, alebo poznáte nejaké iné, pokojne sa o to  s nami podeľte v komentároch. Samozrejme budem rád, aj keď sa tu podelíte o vaše pokroky a váš názor na túto stránku.

Skvelým pomocníkom vám môže byť aj Prekladač viet alebo nástroj na preklad textov, ktorý funguje na podobnom princípe.



Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup