Chceli by ste sa začať venovať športu, ktorý bude pre vás vašim novým potešením? V zimných mesiacoch máte na to kopec príležitostí a jednou z nich sú zjazdovky a vleky, ktoré môžete využiť. Ak vás baví lyžovanie, možno je čas vyskúšať niečo nové. Prečo práve snowboarding?

Snowboarding je obľúbeným zimným športom nie len u dnešnej mládeži, ale aj u mnohých dospelých, ktorí sú odvážni a rozhodli sa pre zmenu oproti lyžovaniu. Aký je v tom rozdiel a prečo by ste mali začať snowboardovať aj vy?

Zimné radovánky na čerstvom vzduchu

Nie je nič zdravšie ako sa ísť počas zimných mesiacov prevetrať. Ak snowboarduejte, pohybom prispievate k vášmu zdraviu. Dôležitý je aj výber snowboardu a správne držanie tela počas jazdy. Zásadný rozdiel oproti lyžovaniu je, že namiesto dvoch dosiek jazdíte iba na jednej a nohy tak máte po celý čas pevne spolu na jednom mieste. Rovnako ako na lyžiach sa pravdepodobne nevyhnete ani prvým pádom, ktorým sa samozrejme treba pokúsiť zabrániť. Viacero ľudí dnes už uprednostňuje jazdu na snowboarde, pre niektorých je to výzva a pre iných zase oveľa jednoduchší spôsob jazdy ako sa spustiť dolu kopcom.

Dôležitá je výbava

Ak sa chystáte vrhnúť sa do zimného športovania naplno, je potrebné dbať na výbavu, ktorá vás bude primárne chrániť pri pádoch. Nesmiete zabúdať na prilbu, okuliare a viazania na snowboardy, vďaka ktorým budú vaše chodidlá na pevno spojené s doskou. Ako vybrať snowboard pre začiatočníkov? Ak ešte len začínate, nemusíte sa obávať a môžete si vybrať vhodný snowboard napríklad podľa toho, aký štýl bude mať vaša jazda, vhodný je univerzálny, na ktorom sa to rýchlo naučíte. Vyberať môžete aj podľa veľkosti, v základe je doska odlíšená podľa toho či je pre muža alebo pre ženy. Skvelé snowboardy za prijateľné ceny nájdete na trisport.sk