Život ma naučil jednu vec – len preto, že dnes prehráte, neznamená, že ste odsúdení k prehre aj zajtra.  Po slnku vždy nasleduje dážď, svetlo sa vždy prevŕta temnotou a zima sa vždy zmení na jar.

Avšak zároveň viem, aké je to dostať sa do hlbín zúfalstva, kde svetlo blížiace sa k vám nie je vaša spása, ale nákladný vlak, ktorý sa rúti oproti vám. Zlyhať neznamená, že ste odsúdení k neustálemu zúfalstvu. Znamená to, že vám bola ponúknutá ďalšia nová príležitosť naučiť sa nejakú novú životnú lekciu.

Zlyhanie nie je konečné, je to len začiatok, kedy si treba uvedomiť, že ste zlyhali len dočasne.

V žiadnom prípade sa teda nenechajte poraziť prehrou. Veľa ľudí dovolí, aby si ich myseľ myslela, že ich dočasná prehra je konečná. A to je zle. Všetko čo potrebujú je uvedomiť si, že pokiaľ môžu dýchať na tejto planéte, dovtedy bude existovať nádej. Ten pre koho bude existovať nádej, rovnako vždy nájde aj cestu vpred. Takže čo by ste mali robiť, ak sa ocitnete v stave dočasného zlyhania? Tu je pár návrhov, ktoré vám pomôžu oprášiť sa a úspešne sa predierať zákutiami hrboľatej cesty zvanej život.

1. Vedieť rozoznať, že prehra je len dočasná

Toto som sa naučil pri hraní tímových športov. Počas sezóny boli možné len tri výsledky – Výhra, remíza alebo prehra.

Výhra bola fantastická. Remíza bola sklamaním, ale prehra bola zdrvujúca. Avšak čo sme spravili? Jednoducho sme sa oprášili, počas nasledujúceho týždňa trochu tvrdšie zatrénovali a potom sme sa na ďalší týždeň predviedli s lepšou hrou. Na prehru v živote zareagujte v podobnom zmysle a uvidíte, že s takýmto pozitívnym postojom budete vyhrávať oveľa viac hier ako prehrávať.

2. Buďte inšpirovaní príbehmi ostatných, ktorí čelili neúspechu, ale aj napriek tomu sa stali úspešní

Ak chcete vašu cestu skončiť víťazne, toto je palivo, ktoré je treba pravidelne tankovať do vašej nádrže. Vždy keď narazím na nejakú prekážku, siahnem po nejakej pozitívne ladenej knihe, vyhľadávam si niečo na internete alebo pozerám filmy, kde môžem nájsť príbehy ľudí, ktorí aj napriek nepriazni osudu pokračovali a stali sa úspešnými. Tieto veci na mňa pôsobia neskutočne motivujúco.

3. Opýtajte sa sami seba otázku: Čo sa môžem na tejto prehre naučiť?´

Úspech ma v živote naučil len jednu vec. A to byť pokorný. Zlyhanie ma na druhej strane naučilo klásť otázky. Čo sa môžem naučiť na tejto prehre? A odvtedy sa na každom neúspechu snažím hľadať niečo, čo mi prinesie skúsenosti do ďalších životných bojov.

4. Oprášte sa, vstaňte a choďte ďalej

Oprášte sa, postavte sa tvárou v tvár vášmu nepriateľovi, zatnite zuby a pokračujte. Úspech nie je pre slabých jedincov. Je pre tých, ktorí vstanú z popola nech sa deje čo sa deje, oprášia sa a idú ďalej.

Ak týmto udalostiam čelíte s pozitívnym postojom, prehra je dočasná a zlyhanie nie je trvalé.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup