Hovorí sa, že život je taký, akým si ho spravíme. Dúfam, že na konci tohto článku sa vám podarí rozhodnúť sa, či je toto prehlásenie pravdivé.

V živote sa nám raz darí a raz nie. A práve to ako sa vysporiadame s problémami môže tvoriť zásadný rozdiel. Dnes by som vám chcel predstaviť zopár možno pre niekoho drsných skúseností, ktoré som sa naučil zo života.V každej sa nachádza nejaké posolstvo, ktoré keď dokážete úspešne implementovať do vášho života, jeho kvalita porastie.

Niektoré myšlienky sa vám možno budú zdať zastarané. Ak to tak bude, skúste ju nejako vylepšiť a vyťažiť z nej maximum. Možno s niektorými nebudete ani súhlasiť a to je len dobre. Pokojne sa môžeme všetci poučiť tým, že zanecháte svoj názor v komentároch.

Priatelia prichádzajú a odchádzajú

Keď som bol na strednej škole, vždy som si predstavoval, že strávim väčšinu môjho života s rovnakými luďmi. Potom keď som si uvedomil, že by som sa mal presťahovať na vysokú školu, všetko sa zmenilo. Opäť som si vytvoril nejakých blízkich priateľov, ale všetkých som ich stratil, keď som sa vrátil.

Priatelia budú vždy vo vašom života prichádzať a odchádzať. Hoci som sa opäť presťahoval naspäť, všetci moji priatelia sú naokolo po krajine, takže sa s nimi často nevídam.

Je to možno ťažké prijať, ale väčšina priateľov, s ktorými trávite čas teraz, možno o pár rokov okolo vás už nebude.

Existuje množstvo skvelých ľudí, s ktorými sa stretneme a budujeme vzťahy. Pokiaľ nemáte veľa priateľov, žiadny stres, existujú doslova bilióny možností nadviazania priateľských vzťahov.

Vždy nebudete mať to čo chcete.

Spomínam si na jedny vianoce, keď jediná vec, ktorú som si prial bol bicykel. Nežiadal som nič iné preto som si bol celkom istý, že ho dostanem. Bohužiaľ som sa ho nedočkal, tak som si za desať mesiacov našetril nejaké peniaze a kúpil si neskorý vianočný darček za vlastné.

V živote nebudete mať vždy to čo chcete. Ľudia budú vždy meškať, vždy vás môžu sklamať a veci,  po ktorých túžite nemusia byť vždy dostupné. Nehľadajte šťastie v materiálnych veciach. Ak veci nepôjdu vašou cestou, naučte sa ich akceptovať. Život je veľmi krátky na to aby ste zostali nešťastný.

Veľa ľudí vás bude mať rado, veľa tiež nie.

Či budete celebrita, pracovník v charite, alebo proste obyčajný človek, budú na svete ľudia, ktorí vás budú mať radi, ale rovnako nebudú chýbať ani tí, ktorí sa budú radiť k vašim neprajníkom.

Môže za tým stáť žiarlivosť alebo jednoducho nebudete niekoho typ.

Nie všetci vás budú v živote mať radi a to je dobre. Ak ludia chcú tráviť čas vašim ohováraním, potom je to ich problém. Vy ste perfektný, taký aký ste. Nepotrebujete sa predsa páčiť každému preto aby ste prechovávali k sebe určitú formu sebaúcty.

Nikto nemôže tvarovať váš život tak, ako to môžete vy.

Nebolo by pekné, keby naši priatelia mali odvahu robiť veci a my by sme z nich profitovali?

Podpora a pomoc druhých môže váš úspech v živote len oddialiť. Mali by ste skôr spraviť niečo vlastné, čo by vám prineslo veľké zmeny v živote.

Robte veci samy a naučte sa stáť na vlastných nohách.

Ľudia, na ktorých sa spoliehate tu nebudú večne, a vy určite nechcete musieť používať ostatných ako oporu, preto aby ste v živote niečo získali.

Nedarí sa vám

Ako sa hovorí, chyby nerobia iba tí čo spia.

Vy sa môžete naučiť mnoho od druhých, ale sú to práve vaše chyby, ktoré vám poskytujú tie najcennejšie lekcie v živote. Učte sa z vlastných chýb, chopte sa ich a využite ich na ceste za vašim úspechom.

Dážď vám niekedy môže prekaziť vaše plány

Určite sa vám už stalo, že ste sa vychystali k vode. Všetko zbalené, a keď vyjdete von začalo pršať. Všetky veci v živote nepôjdu tak ako by si niekedy priali.

Nestresujte sa preto s vecami, nad ktorými nemáte kontrolu. Naučte sa žiť s tým, že niekedy to tak jednoducho je. Nemôžeme síce zmeniť minulosť, ale môžeme zmeniť naše reakcie.

Zajtra možno nebude

Nikdy nevieme čo je za rohom. Automobilová nehoda, zástava srdca dokonca aj koniec sveta je možný. Preto sa tomu postavte. Aj keď by sme boli určite všetci radi keby sme sa dožili 70 rokov. Bude však jeden deň, ktorý bude náš posledný.

Robte čo najviac každý deň. Dajte najavo, že si vážite ľudí, ktorým na vás záleží. Nerobte si starosti s drobnými problémami, jednoducho prežite život robením vecí, ktoré vám prinášajú radosť.

Niekto iný bude mať vždy viac ako máte vy

Či sú to kamaráti, peniaze, partneri alebo dokonca počet subscriberov, vždy sa nájdu ľudia, ktorí toho budú mať viac ako vy. To neznamená, že nemôžete mať nadbytok niečoho čo chcete.

Len preto, že má niekto niečoho viac, tak neznamená, že je šťastný. Stačí ak si prečítate životopis nejakej celebrity z hollywoodu a dozviete sa, že často krát ich bávi viac to, ako zarábajú peniaze nie to čo peniaze dokážu.

Inak povedané, sústreďte sa na to čo vám robí radosť, nie na veci, ktoré by ste radi dosiahli.

Ja dúfam, že ste si niečo užitočné pre život v tomto článku predsa len našli. A bol by som rád keby ste sa s vašimi postrehmi zdôverili v komentároch nižšie.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup