Vybrané prvky každej štylizácie by mali vytvárať zaujímavý a ucelený celok. Toto pravidlo sa zdá byť samozrejmé, pretože len tak sa dá vyhnúť módnemu trapasu. Hoci sa to nezdá dôležitá nie je len sama garderóba, ale aj správne zvolené doplnky. Trik spočíva v tom, že jednotlivé prvky navzájom kombinujete, a navyše ich zladíte k postave, osobnosti a individuálnemu štýlu daného človeka.

Štýlový outfit by mal byť vždy zdôraznený doplnkami

Niekedy naozaj netreba veľa, aby hocijaká štylizácia vyzerala elegantne. Oplatí sa preto mať vo svojich zásuvkách a šatníkoch zopár osvedčených doplnkov, ktoré zmenia charakter outfitu v závislosti od konkrétnej príležitosti. Kabelka, dámske opasky alebo pánske opasky, slnečné okuliare, manžetové gombíky alebo bižutéria – sada doplnkov sa môže meniť, pretože vo všetkých situáciách je najdôležitejšia miera. Zručné zloženie ženských doplnkov vyžaduje cvik, ak má efekt skutočne oslniť.

Pred univerzálnymi pravidlami je lepšie neutekať

Samozrejme, súčasná doba dáva móde veľkú voľnosť. Existuje však niekoľko pravidiel, ako sa vyhnúť módnym trapasom. Určite stojí za to venovať pozornosť tomu, aby kreácia nevyzerala ako vianočný stromček. Množstvo podôb a farieb nielen pritláča, ale vyvoláva aj dojem chaosu. Opasok s veľkou prackou a cvočkami nemusí nutne ladiť s ozdobnými zirkónovými hodinkami, pestrofarebnou kabelkou so strapcami a korálkovou gumičkou do vlasov. V konsekvencii bude ťažké oceniť krásu jednotlivých prvkov. Lepším riešením je preto striedmosť a monochromatický set zasadený do značne utlmenej farebnej palety, vďaka čomu doplnky splývajú s okolím. Zabráni to pocitu preťaženia. 

Skvelým spôsobom, ako vytvoriť ucelený a zaujímavý outfit, je zamerať sa aj na konkrétny detail. Niekedy stačí doplnok v podobe ozdobného dámskeho opasku, ktorý dodá celej kompozícii jedinečný charakter. Ak napríklad chcete zvýrazniť práve opasok, iné detaily musia zostať vo svojom výraze veľmi decentné. Preto vám postačí jemná retiazka a pekné hodinky – veľa doplnkov naozaj nepotrebujete. 

Aj pri kombinovaní doplnkov môžete hľadať spoločné znaky, ako je napr. vzor, farba alebo povrchová úprava. Čierny a široký dámsky opasok so zlatou prackou so slnečnými okuliarmi v podobnom farebnom tóne vyzerá skvele. 

Na každý deň aj na sviatky

Mali by ste pamätať, že každodenný outfit by mal byť nielen štýlový, ale aj praktický a pohodlný. Hrubé náušnice preto nemusia byť tou najlepšou voľbou. Po pár hodinách nosenia určite začnú poriadne ťažiť. V ležérnom oblečení by ste sa nepochybne mali zamerať na jemné šperky a pomerne priestranné kabelky, do ktorých sa zmestia všetky potrebné veci. Na druhej strane, listové kabelky sú ideálne na večer do divadla. V prípade outfitov pre elegantné podujatia je kľúčové, aby doplnky v žiadnom prípade nezatienili základnú kreáciu. Vždy by ste mali mať na pamäti striedmosť, ale aj šikovný výber všetkých doplnkov, ktoré zdôraznia Váš individuálny štýl.