Zdravé stravovanie, minimálne 2 krát do týždňa športovať, pravidelne upratovať. Áno, áno, pravdepodobne vám už počúvanie tohto všetkého lezie hore krkom. Mali by sme toho robiť veľa a nie je to vlastne ani také náročné, napriek tomu s tým máme obrovské problémy. Výsledkom toho je, že o sebe začneme pochybovať a podobnými vecami sa už viac nezaoberáme. Nerobte si z toho žiadne starosti, ostatní majú podobný problém. Háčik je v tom, že ak si povieme, že chceme niečo spraviť, tak pokiaľ je to len v rovine teórie, je všetko jednoduché, ak však dôjde k realizácií, celé to začne byť neuveriteľne náročné.

Na druhej strane však existujú ľudia, ktorí sa dokážu dlhodobo zdravo stravovať, pravidelne športovať , ich domov sa neustále ligoce čistotou a dokážu robiť pravidelne veci, ktoré ich dovedú k úspechu.

Sú títo ľudia iba viacej sebadisciplínovanejší?

Nie, väčšinou nie.

Majú však niečo iné: Lepšie návyky.

Zvyky sú činnosti, ktorými vykonávame veci bez toho, aby sme pri tom museli vynaložiť nejaké nadmerné úsilie a zámerne sa na to sústredili. Je to preto, lebo sme na tieto veci jednoducho zvyknutí. Akonáhle sme na niečo zvyknutí, dané prekážky nám zrazu nekladú až taký odpor. Všetko ide zrazu jednoduchšie bez toho, aby sme nad tým museli nejako premýšľať a vykonávať nejaké veľké úsilie.

Predstavte si, že by ste sa sami od seba zdravo stravovali, alebo by vás 2 krát týždenne prepadla potreba zašportovať si.

Nebolo by to skvelé?

Tento stav môže dosiahnuť každý z nás. Vybudovanie nových zvykov stojí námahu a čas, ale stojí za to. Stačí ak prekonáte počiatočný odpor. Môže to trvať dlho, ale ak sa jedná o vaše zdravie alebo vašu budúcnosť, určite stojí za to vydržať.

Zvyk je ako lano. Každý deň mu upletieme jeden prameň, až ho nakoniec nedokážeme pretrhnúť – Horace Mann.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup