Verím, že každý, kto číta tento článok si už dal niekedy nejaký cieľ. Podarilo sa vám ho dosiahnuť? Ak nebol príliš ľahký, je dosť možné, že vám to nevyšlo na prvýkrát. A keď to nevyšlo, rovno ste si povedali, že to nemá zmysel a vzdali ste sa. Nabudúce to už nemusíte urobiť. Prečítajte si o troch spôsoboch, ako si cieľ uľahčiť a zvýšiť pravdepodobnosť jeho dosiahnutia.

1. Majte svoj cieľ stále na očiach

Nájdite si nejaký obrázok, ktorý vám pripomína váš cieľ. Ešte lepšie bude, ak si ho sami nakreslíte. Či už je to obrázok vysnívaného auta, vyrysovaných svalov, alebo dovolenkovej destinácie, kam chcete ísť. Vezmite obrázok a vylepte ho na dobré viditeľné miesto. Zaveste si ho nad posteľ, na dvere, na chladničku. Dajte si ho ako pozadie na pracovnú plochu, ako tapetu na mobil. Musíte ho mať stále na očiach – nie každý deň, ale niekoľkokrát za hodinu.

Nezdá sa vám, že by vám obyčajný obrázok pomohol dosiahnuť cieľ? Vizualizácia je veľmi silný nástroj. Ovplyvňuje naše podvedomie. Tvorcovia reklám to dobre vedia. Preto sú reklamy všade – aby sme ich mali stále na očiach. Prečo neurobiť reklamu sami pre seba? Čím viac dráždi vaše zmysly, tým viac budete motivovaní dosiahnuť cieľ. Takáto reklama neprinesie zisk marketingovým spoločnostiam, ale vám v podobe splneného cieľa.

2. Nájdite si parťáka

Je ťažké udržať si motiváciu ak ste sami. Ak viete o niekom, kto má rovnaký alebo podobný cieľ, napríklad pravidelne behávať, tak sa ho spýtajte či môže byť vašim spoločníkom. Vzájomne sa môžete povzbudzovať a postrkovať bližšie k úspechu. Je to super aj preto, že sa nezodpovedáte len sami sebe, ale aj svojmu kolegovi. Potom je omnoho pravdepodobnejšie, že svoj plán skutočne dodržíte.

S parťákom môžete vzájomne priateľsky súperiť a predbiehať sa v plnení cieľa. Všetci sme tak trochu už od prírody súťaživí. Parťák vás tak bude motivovať k vyšším výkonom ako keby ste boli sami. Ak neviete nikoho v okolí nájsť, tak sa prihláste k nejakej online komunite, ktorá má rovnaké záujmy. A súťažiť môžete aj sami so sebou. Nie je krajší pocit ako prekonávať sám seba a pokorovať osobné rekordy.

3. Povedzte o svojom cieli každému

Veľa ľudí robí chybu, že si svoj cieľ nechá pre seba. Cieľ, ktorý nemôžete oznámiť ostatným a za ktorý sa hanbíte nie je správy cieľ. Povedzte o svojom cieli rodine, priateľom a známym. Zverejnite svoj cieľ v nejakej internetovej komunite. Vykričte do celého sveta, aké máte plány.

Ak bude každý vedieť o tom, čo plánujete urobiť, aká bude pravdepodobnosť, že z toho vycúvate? Minimálna. Vždy keď stretnete niekoho, kto vie o vašom cieli, tak sa vás bude pýtať ako sa vám darí dosahovať svoj cieľ. Jedna z najprirodzenejších ľudských vlastností je, že nechceme vyzerať zle pred ostatnými. Pred sebou samými môžeme vyzerať zle. Ale pred tými všetkými ľuďmi? To ani náhodou. Dobrovoľne sa vystavte pozitívnemu tlaku okolia a pravdepodobnosť úspechu sa znásobí.

Uplatnite tieto spôsoby a získajte tak potrebnú motiváciu na dosiahnutie toho čo chcete. Keď budete dostatočne motivovaní, dosiahnete čokoľvek!

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup