Výhovorky nám poskytujú určitú hladinu komfortu. Umožňujú nám však žiť život, ktorý naozaj chceme? Cesta za vašimi snami môže do istej miery naháňať strach, no nie je predsa len horšie stále sa vyhovárať a žiť priemerný život? Skôr, či neskôr v našich životoch narazíme na križovatky, kde sa musíme rozhodnúť, ktorou cestou sa máme vybrať.  Ako sami uznáte, každý je schopný vyhovárať sa, ale rozdiel medzi tými, ktorí dosiahnu to, čo chcú a tými, čo nie, je taký, že prijímajú svoje výhovorky a pokračujú na ceste vpred.

Nasleduje 5 jednoduchých spôsobov, ktoré vám pomôžu sa rýchlo zbaviť výhovoriek

1. Dýchanie

Dýchanie je základným nástrojom. A je to pri tom tak jednoduché, no často zanedbávané. Každý človek samozrejme celý čas dýcha, jedná sa však o skutočné dýchanie? Často sa nachádzame v stresových situáciách, obávame sa a sme vyľakaní z veľkého počtu vecí. Efekt dýchania vás prinavráti do súčasnosti. Všetko čo musíte spraviť,  je hlboko sa nadýchnuť. Nádych nosom, výdych ústami a pri tom sa na celý kolobeh sústrediť. Všimli ste si, že samotné čítanie vás dokáže do istej miery upokojiť?

2. Perspektíva

Keď skončíte s dýchaním, vaša myseľ je čistá a cítite sa tak pokojnejší. Ak ste pokojní, veci do seba zapadajú omnoho jednoduchšie. Kým sa všetci vyhovárame, nie každý výhovorkám načúva. Môžete si povedať, že nemáte dosť času, ale rovnako sa tak cez to môžete preniesť, ak naozaj chcete.

3. Prijatie

Prijatie a uvedomenie si vašich výhovoriek môže byť beh na dlhú trať. Vaše výhovorky zvyčajne pramenia z vašich obáv, takže preniesť sa cez ne, nemusí byť vždy jednoduchá záležitosť. Je to však základný krok, ak chcete nasledovať vašu vášeň a žiť tak naplňujúci život. Vždy, keď robím niečo nové, výhovorky sa vynoria samé od seba. Jednoducho sa tak snažím prijať ich priamo v tom momente a idem ďalej. Nemusia vás paralyzovať.

4. Premýšľanie

Ak cítim, že som posadnutý nejakou výhovorkou, beriem si 10 minút pauzu a premýšľam. Premýšľanie pre mňa jednoducho znamená, že si sadnem, dýcham a zameriavam sa na danú výhovorku. Pozorujem ju a taktiež vnímam reakciu môjho tela. Následne, keď som pokojný, pýtam sa sám seba, prečo daná výhovorka vlastne vyšla na povrch a čakám na odpoveď. Odpoveď však môže byť rôzna, nebuďte tak prekvapení, ak nebude taká, akú ste čakali. Môže to byť pocit, myšlienka ba dokonca aj obraz.

5. Predstavivosť

Vaša predstavivosť je neuveriteľne mocný nástroj, ktorý vám pomáha analyzovať vaše možnosti a dodáva potrebnú motiváciu, prinútiť vás začať robiť nejakú činnosť. Čas žiť práve prebieha. Ak do isteh miery neriskujete a nerobíte to, po čom naše srdce túži, budeme sami sebe neskôr nadávať, tak prečo nezačať práve teraz? Berte vaše výhovorky ako signály. Sú tu preto, aby vám povedali, čo naozaj chcete.

Pamätajte si, že výhovorky sú len výhovorky. Nemajú moc vravieť vám čo máte a čo nie. Je len na vás, akou cestou sa vydáte. Takže pamätajte, voľte múdro!


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup