Cítili ste sa niekedy zmätení? Väčšina ľudí dokonca aj práve teraz prechádza premenami. Niečo sa s vami deje a vy to môžete cítiť v určitých častiach vášho tela. Možno ste zmätení, s niečim nevysporiadaní alebo dokonca frustrovaní. Nemáte už viac prehľad o tom, čo je čo a život akosi prestáva dávať zmysel.

Kedysi ste zvykli vedieť čo robiť a ako to robiť, avšak teraz je to minulosťou.

Chaos

Chaos nastáva vždy predtým, ako sa objaví nejaký nový poriadok. V podstate vždy keď sa snažíte spraviť niečo významné, zažívate vo vašom živote zmätok a chaos. Zmätok je však pre nás akýsi predpokladaný stav toho, že zažívame nejaký pokrok, nejaký významný prelom. To znamená, že vždy keď sa cítite zmätení, niečo sa vo vnútri vás deje.

Vždy to tak nie je, avšak akonáhle sa dostanete na druhú stranu, zistíte, že niečo sa zmenilo k lepšiemu. To isté sa deje, keď sa učíte niečo nové. Zo začiatku sa cítite zmätení a nič nedáva zmysel. Avšak ak sa k danému učivu vrátite o pár dní alebo o týždeň neskôr, zrazu začnete rozumieť oveľa viac ako predtým.

Prijatie

Máte pocit, že celý váš život sa rozpadá? Kedykoľvek sa cítite zmätení, akceptujte to, nech sa deje čokoľvek. Zo začiatku to bude možno náročné, pretože čeliť svojmu strachu a negatívnym pocitom môže byť dosť nepríjemné. Väčšina ľudí sa snaží pred svojimi emóciami zutekať a asi vám nemusím hovoriť kam to celé potom vedie.

Pozrite sa do svojho vnútra a vžite sa do vašich pocitov. Prijmite to, nech to je čokoľvek. Predstavujte si aký majú vaše myšlienky tvar, farbu a ako sa pohybujú vo vašom tele. Znie to možno čudne, ale naozaj to funguje, stačí ak budete ochotní to vyskúšať.

Vypúšťajte 

Čím viac sa otvoríte, tým ľahší bude váš život. Ak sa budete pokúšať vydržať, budete trpieť. Otvoriť sa, znamená byť otvorený novým nápadom. Všetko neustále prichádza a odchádza. Práca, ktorú ste kedysi mali už neexistuje, avšak kde sa jedny dvere zatvoria, druhé sa otvoria.

Problém je, že väčšina ľudí jednoducho stojí a po zvyšok života klope na tie zavreté dvere. Divia sa, prečo sa tie dvere viac neotvárajú. Toto sa ale vôbec nemusí diať, pretože stále môžete otvoriť vašu myseľ, vypustiť to staré a začať prijímať nové. Môže to byť nepríjemné, pretože je to niečo nové a keďže sme ľudia, radšej sa uspokojíme s niečim, čo nám je pohodlnejšie. Dokonca aj v čase keď nás držia negatívne pocity a myšlienky. Namiesto toho, aby sme ich nechali ísť, radšej sa ich držíme, pretože je to pre nás prirodzenejšie.

Cyklus

Tento cyklus sa bude neustále sám opakovať, pretože tak cyklus funguje. Rovnako ako vlny, ktoré vznikajú, narážajú a vracajú sa naspäť do mora, aj váš život bude raz dole a raz hore. Čím skôr to akceptujete, tým lepšie sa budete cítiť. Cez zmätok a prehľadnosť budete prechádzať znova a znova. Je to súčasť života.

Základom je, že väčšina zmätkov a problémov sa tvorí vo vašom vnútri. To znamená, že kľúče od spásy nemá nikto iný, iba vy. Väčšina ľudí má práve toto problém akceptovať, čo je možno dôvod, prečo akosi odmietajú články ako tento.

Na záver. Iba vy môžete spraviť vo vašom živote nejakú zmenu, otázka však znie, spravíte ju?

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup