Willard Christopher Smith, Jr. je jeden z najúspešnejších hercov súčasnosti. Užíva si slávu v hudbe, televízii a vo filme. Je to jeden z najuznávanejších hercov na planéte.  Známym sa stal vďaka jeho hudbe a aj vďaka vystupovaniu v televíznom seriály „Fresh Prince z Bel-Air“. Vždy bol pre mňa inšpiráciou a je treba si pripomenúť, že väčšina jeho filmov je ďaleko nad priemerom. Narodil sa vo Philadelphii a v súčasnosti je v manželskom zväzku s herečkou Jadou Pinket Smith.

To by boli nejaké základné informácie, poďme na spomínané citáty:

1. Ignorancia

„Každý je ignorant, avšak v rozdielnych veciach.“

Všetci máme čo ponúknuť. Každý z nás má najmenej jednu vášeň, ktorú môžeme nasledovať. Porovnávať sa s niekým iným nefunguje. Všetci sme ignoranti, svojim spôsobom sme všetci aj géniovia. Každý v inom smere.

Môžete sedieť, vyhovárať sa, ľutovať a cítiť sa celé dni mizerne, ale to nezmení nič. Začnite konať hneď teraz. Časom sa možno všetko zmení, dôležité je pokračovať.

2. Rozhodovanie

„Ak by existovalo niečo, čomu by som sa mal naozaj oddať, neverím, že  by mi niečo mohlo zabrániť v tom, aby som sa stal hoci aj prezidentom USA.“

Ak chcete na tomto svete niečo dosiahnuť, musíte si veriť. Samozrejme, všetci máme o sebe nejaké pochyby. Sme frustrovaní, keď sa nám veci nedaria, ale ak ste rozhodnutí ísť za životom, ktorý naozaj chcete, časom budete silnejší a silnejší.

3. Autentickosť

„Môžeš plakať, nie je to žiadna hanba.“

Život má pozitívne aj negatívne stránky. Nie je nič zlé na tom, priznať si to. Priznať si to a povedať áno bolesti, ktorá vás postihla, vám pomôže sa cez to ľahšie dostať.

4.Hodnoty

„Príliš veľa ľudí míňa peniaze, ktoré nezarobili, aby si kúpili veci, ktoré nechcú, na očarenie ľudí, ktorých ani nemajú radi.“

Sústredíme sa až príliš na materiálne veci. Príliš nás zaujíma, čo si o nás druhí myslia a myslíme si, že ak si kúpime viac vecí, budeme šťastnejší.

Viac a viac ľudí zisťuje, že takto to jednoducho nefunguje. Toto zisťujú najmä ľudia, ktorí si môžu kúpiť všetko, no napriek tomu nie sú šťastní.

5. Zlyhanie a úspech

„Moja stará mama mi raz povedala: Nedovoľ, aby sa zlyhanie dostalo do tvojho srdca a nenechaj si úspech prerásť cez hlavu. „

A jeho babka vedela o čom hovorí. Je veľmi ľahké nechať sa ovplyvniť úspechom a zlyhaním. Oboje však prídu a oboje odídu.

Nevyužiť výhody, ktoré prináša úspech, sa môže zdať hlúpe, ja však nehovorím, aby ste si ho neužili. Zachovajte však pokoj a nenechajte si ho prerásť cez hlavu.

6. Účel

„Neviem, aký je môj účel, ale chcem tu byť pre väčšie veci. Usilujem sa o to, aby som bol ako tí najlepší ľudia, akí kedy žili.“

Dokonca ani Will Smith nevie aký je jeho účel, ale stále pokračuje robiť to, čo miluje. Neustále sa vyvíja. Robí seriály, hudbu, filmy a oveľa viac.

Nemusíte presne vedieť aká je vaša vášeň, alebo čo budete robiť o desať rokov. Robte to, čo vás baví. Postupujte deň za dňom.

Začnite hneď.

7. Nenávisť

„V priebehu života vás ľudia budú štvať, nerešpektovať a zachádzať s vami zle. Nechajte boha, nech sa vyrovná s vecami, ktoré robia. Pretože nenávisť vo vašom srdci vás pohltí tiež.“

Netreba sa zamýšľať nad tým, čo keby. Skončí to iba požieraním a plytvaním vašej energie. Sústreďte sa na uvoľnenie všetkých pocitov, ktoré sú vo vás uzavreté.

Ja viem, ľahšie sa hovorí ako urobí, ale do vášho života to zaručene prinesie veľmi veľký rozdiel. Ste tu na to, aby ste robili to, čo vás baví, čo je vašou vášňou.

Vždy na to myslite.

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup