Pokúšate sa zhodiť na váhe, ale nemáte záujem držať diétu? Takéto radikálne riešenie je v skutočnosti ochotných podstúpiť iba pár ľudí. Nehovoriac o tom, že väčšine z nich sa to aj tak nepodarí.

Vo väčšine prípadov je preto najlepšie pozmeniť váš aktuálny jedálniček, pokúsiť sa z neho vynechať nejaké kalorické jedlá a naštartovať spaľovanie tukov. Môže to byť jednoduchšie ako sa zdá.

Tu je 8 spôsobov, ktoré okamžite znížia váš príjem kalórií a urýchlia proces spaľovania tukov:

1. Namiesto klobásky vyskúšajte vaječné bielka

Klobáska alebo párok je tá najhoršia proteínová voľba pre vaše raňajky. Namiesto toho si dajte vaječné bielka. S nízkym obsahom kalórií a vysokým obsahom energie sú jasným diétnym víťazom.

2. Namiesto pomarančovej šťavy si dajte pomaranč

Pomarančová šťava je bohatá na kalórie a nenájdete v nej vlákninu, ktorá sa nachádza v ovocí. Ak chcete na raňajky niečo sladké, zjedzte celý pomaranč.

3. Namiesto obyčajného jogurtu si dajte grécky

Ďalšia diétna zámena. Vždy keď sa dá, voľte grécky jogurt. Obyčajný jogurt má vysoký obsah cukru, ktorý vedie k rýchlemu zvýšeniu hladiny glukózy v krvi. Na druhej strane grécky jogurt je bohatý na proteíny a má nízky obsah cukru. To je tá pravá diétna kombinácia, ktorú chcete do vášho jedálnička.

4. Namiesto granoly skúste ovsené vločky

Granola je zmes ovsených vločiek, sušeného ovocia, orechov a medu. Ak ste zvyknutí servírovať si na raňajky granolu, musíte to zmeniť. Granola má vysoký obsah kalórií a cukru, ktorý je veľmi vzdialený od ideálnych hodnôt. Namiesto toho vyskúšajte ovsené vločky. Sú bez cukru, s vysokým obsahom energie a obsahujú vlákninu.

5. Namiesto sušeného ovocia si dajte čerstvé

Ak si robíte na večeru šalát a chcete tam pridať niečo sladké, namiesto sušeného ovocia dajte prednosť tomu čerstvému. Aj keď sušené môže chutiť skvelo, je veľmi bohaté na kalórie. Dajte si teda do vášho šalátu čerstvo nakrájané plátky jahôd, pomaranča alebo čučoriedok.

6. Vymeňte maslo za avokádo

Ak chcete vašim jedlám dodať trochu krémovej chuti, vyskúšajte avokádové maslo. Obe maslá sú zdrojom tukov, ale to avokádové je zdravšie. Obsahuje vlákninu a vitamín E. Čo sa týka zdravia, avokádové maslo je jasným víťazom.

7. Dajte prednosť grilovaniu pred vyprážaním

Leto už síce končí, ale pevne verím, že na grilovanie sa ešte pár dní nájde. Tieto jedlá sú nielen zdravšie, ale vďaka dymu aj inak chutia.

8. Namiesto ryže skúste quinou

Quinoa je tradičné jedlo Inkov. Po uvarení má quinoa menší obsah kalórií ako ryža. Taktiež je lepším zdrojom proteínu a má menej sacharidov. Vyskúšaje quinou a užite si zdravšiu náhradu ryže.

foto: flickr.comzdroj: dumblittleman.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup