Niektoré dni sú skvelé hneď zo začiatku. Vstanete skoro plní síl, dáte si dobré raňajky, vychutnáte skvelú kávu a okamžite sa pustíte do dôležitých povinností. Počas obeda sa cítite perfektne a máte pocit, že do večera toho stihnete ešte oveľa viac.

Iné dni to zas tak ružové nie je. Pravdupovediac takéto dni sú typické pre väčšinu z nás. Vstaneme unavení, niekedy dokonca až neskoro, náhlime sa pri raňajkách (čo je horšie niekedy ich ani nemáme) a prvú hodinu v práci strávime hľadaním vecí, ktoré treba spraviť v priebehu dňa. Počas obeda máte pocit, že ste ešte nič nestihli a je vám jasné, že do večera to nebude oveľa lepšie.

 

Pomôcť  by vám mohlo nasledujúcich päť rád

1. Vstávajte načas

Schválne nepíšem vstávať skoro, pretože nie všetci musíme vstávať ráno. Odporúčam nastaviť si budík tak, aby ste mali po prebudení dostatok času na všetky dôležité činnosti. Niekedy stačí vstať o pätnásť minút skôr a vaše ráno bude úplne pohodové.

Najlepší spôsob, ako sa prinútiť vstávať načas, je ísť skoro spať. Možno sa vám to zdá jednoduché, ale je prekvapujúce, koľko ľudí nedokáže dodržať ani takúto základnú vec. Veľa z nás potrebuje viacej spánku. Ste aj vy jedným z nich?

2. Jedzte zdravé raňajky

Veľa z nás vie, že raňajky sú veľmi dôležité. Napriek tomu, že sa snažíme raňajkovať pravidelne, robíme dookola tú istú chybu. Jeme zlé veci. Je veľmi dôležité, aby sme ráno nášmu mozgu dopriali potrebnú energiu, a to aj v prípade, ak vám nezáleží na vašej váhe. Preto jedzte zdravé raňajky, ktoré vám dajú dostatok energie. Dobrou voľbou môžu byť napríklad cereálie s mliekom  alebo môj favorit – ovsené vločky.

3. Naplánujte si váš deň

Ak ráno dorazíte do vašej pracovne, sadnite si za váš stôl a obetujte prvých päť minút naplánovaniu si dňa. To isté platí aj vtedy, ak pracujete z domu. Aké dôležité projekty vás dnes čakajú? Práve s takýmito vecami by ste sa mali zaoberať počas prvých hodín dňa. Aké  malé, ale napriek tomu dôležité úlohy vás dnes čakajú? Nazhromažďujte si ich na kopu a venujte sa im, ak sa vám vyskytne nejaká medzera pri plnení podstatných úloh. Napríklad, počas čakania na spätný telefonát.

4. Minimalizujte rozptýlenia

Ak pracujete skutočne na niečom dôležitom, nepotrebujete byť nikým rušení. Maily predsa počkajú, telefonáty si nechajte do odkazovej schránky a zavrite si dvere na vašej pracovni. Pretože, ak sa necháte niekým rozrušiť, trvá to niekoľko minút kým sa opäť začnete sústrediť na prácu, ktorú ste robili predtým, a tým pádom strácate váš drahocenný čas.

5. Zostaňte sústredení

Ak sa budete sústrediť, vaša produktivita naberie pozitívne smer. Čím viacej práce spravíte, tým viacej energie budete mať. Budete schopní zvládať dôležité a zmysluplné činnosti počas celého dňa.

Ak sa budete sústrediť, nebude pre vás problém podľahnúť iným rozptýleniam, ako je napríklad Facebook a iné sociálne stránky. Takýmto záležitostiam sa venujte počas prestávky. Ak budete mať pocit, že strácate sústredenie, dajte si od počítača päť minútovú pauzu a potom sa opäť vrhnite do práce.

Pamätajte, vo veľa prípadoch je lepšie venovať sa jednej úlohe ako viacerým naraz.

Aj vy ste zistili, že sa vám darí počas dňa lepšie, ak deň odštartujete skvelým ránom. Aké sú vaše tajomstvá pre skvelý štart do nového dňa?

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup