Určite máte skúsenosti s ľuďmi, ktorí vás dokážu iritovať, frustrovať a sú nepríjemní. Naučiť sa s nimi jednať, je podľa mňa určitá forma umenia, pretože to, čo funguje u jedného, u druhého nemusí.

Je veľa aspektov, ktoré prichádzajú do úvahy vtedy, keď vás niekto obťažuje alebo je nepríjemný. Môže to byť preto, lebo práve nie ste na rovnakých vlnových dĺžkach, alebo preto, že vás daná osoba stále poučuje, atď.

Ak si máte z tohto článku odniesť nejakú myšlienku, bude to táto: Pamätajte, úprimnosť vždy funguje. Čím dlhšie sa budete pokúšať byť k niekomu milý, tým viac budú ostatní ľudia považovať vašu spoločnosť za príjemnú.

Netreba byť zbytočne prehnane úprimný, ale ak niekto začne byť príliš dotieravý,  musíte im úprimne dať najavo čo vám prekáža. Možno to znie hlúpo, ale ak nechcete mrhať svojim časom, musíte to spraviť. Samozrejme, nie príliš hrubým spôsobom.

Ignorácia

Ignorácia je jednou z najčastejšie používaných stratégií. Môže zaberať veľmi dobre, ale ak je osoba vytrvalá, nedá sa ju neustále ignorovať.

Ak ste vo svojej koži, jednať s nepríjemnými ľuďmi, nie je žiaden problém. Keď Vás niekto obťažuje, najlepšie to zastavíte tak, že dotyčnej osobe poviete, že budete pokračovať v rozhovore o chvíľku.

Byť milý

Byť milý voči ostatným je našou prvotnou reakciou. Byť negatívny znamená mračiť sa z nejakého dôvodu. Načo však vždy zabúdame je, že hovoriť pravdu je viac dôležité ako byť milý. Musíte si vážiť samých seba.

Povedať pravdu neznamená,  že ste hrubý alebo chcete niekoho uraziť. Musíte nájsť vlastnú cestu. Skutočnosť je však taká, že ak vás niekto obťažuje, vždy musíte povedať, čo si myslíte.

Byť úprimný

Ak nič iné nepomáha, povedzte presne to čo si myslíte. Opakujem byť príliš hrubý je zbytočné. Svet sa predsa nezrúti, ak niekomu poviete, že práve teraz si neželáte, aby vás obťažoval.

Toto si vyžaduje dávku odvahy, ale nakoniec je to najúprimnejšia a najjednoduchšia cesta ako sa vysporiadať s danou situáciou.

Zdokonalovať sa

Porozmýšľajte kedy ste naposledy niekoho obťažovali. Akým spôsobom ste boli odpálkovaní? Bolo to milé alebo nepríjemné? Vždy, keď sa chcem v tomto smere naučiť nové veci, vcítim sa do role obťažujúceho. Úprimne sa zamyslite a porozmýšľajte či sa vám niekedy stalo, že niekto druhý chcel, aby ste ho nechali na pokoj. Špeciálne na prípad, keď to naozaj zabralo.

Naučiť sa jednať s ľuďmi, ktorí vás obťažujú je nepríjemné, pretože ak vám záleží na ostatných, tak väčšinou sa snažíte byť milí. Je to váš prvotný inštinkt. To je síce pekné, ale nie vždy to zaberie. Problém nastane vtedy, ak vás niekto oberá o čas. Preto pamätajte! Na vyriešenie problémov vo vašom živote niekedy nestačí byť iba milý.

Nabudúce keď sa ocitnete v takejto situácii, porozmýšľajte o možnostiach jej riešenia a následkoch, ktoré každé riešenie zahŕňa. Niekedy totiž veci vyzerajú úplne inak ako sa na prvý pohľad zdá.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup