Platón, staroveký grécky filozof vytvoril teóriu spriaznenej duše. On veril, že všetci ľudia sme sa narodili so štyrmi rukami, štyrmi nohami a dvoma tvárami. Zeus, grécky kráľ bohov, to považoval za potenciálnu hrozbu, a preto rozdelil každého na polovicu, odvtedy odsúdil každého na život, počas ktorého sa snaží nájsť svoju druhú časť.

V modernom živote považujeme za spriaznenú dušu niekoho kto má podobné črty. Pokojne však môžeme podobný koncept aplikovať aj pri hľadaní vašej vytúženej práce.

1. Nájdite si prácu, ktorú si budete užívať aj vo vypätých situáciách

Všetci vieme, že nemôže byť každý deň v práci pohodový. Napríklad, hasič si uvedomuje, že dennodenne chodí riskovať život do ohňa a do zadymených miestností, ale stále to robí. Uvedomuje si hrozbu, ale stále odovzdáva viac ako stopercentný výkon.

2. Choďte za tým čo vás baví

V súčasnosti ste možno úradník alebo pokladník v nejakom obchode, ale rozmýšľali ste niekedy o tom, žeby ste boli doktor alebo sestra? Rozmýšľajte prečo ste sa nevydali na cestu toho, kým ste naozaj chceli byť, a premyslite si čo by to zahŕňalo stať sa ním teraz a získať prácu, ktorú naozaj chcete. Zo začiatku sa vám to bude zdať možno desivé, pretože by vás to stálo peniaze, úsilie a samozrejme čas. Ale nebolo by vám lepšie?

3.Spravte prieskum

Po premýšľaní čím skutočne chcete byť, si určte  kroky, ktoré budú potrebné k tomu aby ste dosiahli vašich cieľov. Bude potrebné sa vrátiť naspäť do školy? Ako dlho to bude trvať? Poznáte niekoho v okolí, kto by vás mohol v danej oblasti doučovať alebo vám poskytnúť cenné skúsenosti?

Teraz je čas začať žiť sen, ktorý sa o chvíľu stane realitou. Buďte realistami, uvedomte si , že za rok nebudete certifikovaným odborníkom. Vyhraďte si na to teda potrebný čas a buďte optimista. Získavanie vytúženej práce tak bude o veľa viac uspokojivejšie.

4.Pozerajte sa po alternatívnych možnostiach vo vašom súčasnom zamestnaní

Páči sa vám vo firme, ale momentálna pracovná pozícia nie je práve to čo by ste chceli vykonávať? Buďte trpezlivý a sledujte najnovšie ponuky práce vo firme. Buďte rafinovaný a oznámte to aj spolupracovníkom, že by ste mali záujem prevziať v práci viacej zodpovedností aby ste dosiahli vaše vytúžené ciele v organizácií. Ak si vaša želaná pozícia vyžaduje viacej vzdelávania alebo skúseností, vráťte sa nazad ku kroku tri a preskúmajte

čo potrebujete k tomu aby ste sa dostali tam kde chcete.

Niektorým ľuďom zaberá poriadne veľa času, kým si nájdu svoju spriaznenú dušu, a niektorí sú dokonca stále neúspešný.

Nájdenie vysnívanej práce si vyžaduje otvorenú myseľ, byť vytrvalý a ambiciózny.

A čo vy? Má Vaša polka to čo je potrebujete na to aby ste sa stali kompletnými?

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup